Hlavní obsah

Rakovina jim vzala malého syna. Kdokoliv si ve hře může vyzkoušet, jaké to je

Novinky, mif

Malý Joel by tento týden oslavil sedmé narozeniny. Ale nedožil se jich, rakovina byla rychlejší. Symbolicky v den jeho narozenin jeho rodiče vydali unikátní počítačovou hru That Dragon, Cancer (Ten drak, rakovina). Díky ní si každý může vyzkoušet, jak silný člověk musí být, když se takto zákeřná nemoc dotkne těch nejbližších.

Upoutávka na hru That Dragon, CancerVideo: Numinous Games

 
Článek

„Je to trochu absurdní. Myslím, že jsme v našich srdcích hluboce chtěli, abychom žili jako normální lidé. Místo toho teď svůj příběh vyprávíme celému světu,“ řekla Amy Greenová, matka malého Joela, který s rakovinou bojoval už od roku 2011.

Nápad začít pracovat na hře přišel o rok později. „Je to videohra, která se skládá z bolesti a naděje. Je to příběh mého syna, který vytvářím den po dni,“ uvedl otec Ryan Green.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Jak sám připouští, vydání nového titulu That Dragon, Cancer se sám velmi bál. Za poslední měsíce se totiž tento titul stal zároveň nástrojem, který jim pomáhal usměrňovat smutek ze ztráty malého syna. Teď je ale celý projekt u konce.

Děj titulu That Dragon, Cancer se odehrává na jednotce intenzivní péče. Hlavní postavou je samotný Green, jehož hlavním úkolem je být v nemocnici oporou pro svého syna. Hráči budou muset prokázat sílu lidské vůle a víry.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Podle Greena je pro děti daleko těžší bojovat se zákeřnou nemocí než pro dospělé. Musí se totiž vyrovnat se sterilním klinickým prostředím, které je od jejich dětského světa na míle vzdálené. I toto by si lidé díky hře měli uvědomit.

Hra je k dispozici pro platformu Windows i Mac, případně také pro televizní konzoli Ouya.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám