Hlavní obsah

Deset nejlepších her pro váš tablet

Novinky, Jan Slavík (Hry.cz)

Chytré telefony dnes dokážou zprovoznit hry, o kterých se před lety mohlo i počítačům jen zdát. Dříve či později však vždy narazí na jinou přirozenou hranici - svou velikost. V tu chvíli na scénu nastupují tablety, zařízení, která kombinují přenosný výkon dnešních telefonů s větším displejem, jenž se na hry hodí daleko více.

Foto: Hry.cz

Hra Hearthstone: Heroes of Warcraft na váš tablet

Článek

Byla letošní nadílka obzvlášť štědrá a Ježíšek vám pod stromeček přinesl, kromě neodmyslitelných ponožek, třeba i tablet? Toto dotykové zařízení sice umí v podstatě to samé, co zvládne i chytrý telefon, ale vzhledem k většímu a přehlednějšímu displeji nabízí přeci jen více možností v oblasti zábavy.

Chcete-li sledovat filmy, brouzdat vodami internetu či hrát hry, tablet hravě zvládne uspokojit vaše touhy. Byla by rozhodně škoda jeho potenciál nevyužít.

Ať už zažíváte svou první zkušenost s tabletem, či jste již zkušenými matadory a pouze jste vyměnili starý model za nový, mohlo by se vám hodit několik tipů na hry takových žánrů, jež se nejvíce hodí právě na velký displej.

Final Fantasy VI - Pro mnoho hráčů, kteří pamatují klenoty 90. let, značí Final Fantasy VI vrchol zlaté éry RPG her. Taková symbióza komplexních mechanik a parádní prezentace nebyla v té době v RPG světě nikde jinde k mání. Legendární šestý díl ještě legendárnější série japonských her na hrdiny zažívá svůj návrat skrze předělávku pro mobilní platformy. Nad úpravami grafiky a ovládání se sice vznáší několik otazníků, fantastický příběh, brilantní soubojový systém a fenomenální hudba vás však pohltí tak jako kdysi.

Final Fantasy

Více informací o hře Final Fantasy VI na Hry.cz

This War of Mine - Netradiční herní dílo od 11 bit studios ukrývá pod svým šedočerným havelokem zajímavou směs zkoumání lokací, managementu zásob a především zcela nový pohled na válečný konflikt. Sledování války očima obyčejného člověka přináší zvláštní druh atmosféry, které je v herním archivu jako šafránu.

Simulátor zoufalé animální snahy o přežití v troskách města sužovaného válečným konfliktem, ve kterém beznaděj střídá poslední vzepětí pudu sebezáchovy a tragédie čeká za každým rohem, zacvičí s vaší morálkou, náladou i přesvědčením.

This war of mine

Více informací o hře This War of Mine

Monument Valley - Monument Valley je důkazem, že studnice dobrých a neotřelých nápadů v herním světě ještě ani zdaleka nevyschla. Elegantní balet tichounké princezny po optických klamech jak vystřižených z ilustrací nizozemského umělce M. C. Eschera procvičí vaše mozkové závity a ještě k tomu pohladí po duši.

Monument valley

Více informací o hře Monument Valley

The Longest Journey Remastered - Mobilní verze původně počítačové adventury z Norska. Pokud vás nějakým způsobem oslovuje takřka gaimanovské téma dvířek mezi dvěma světy nebo prostě jen máte rádi skvěle napsané a brilantně vyprávěné příběhy, s The Longest Journey neprohloupíte.

The longest jurney

Více informací o hře The Longest Journey Remastered

Papers, Please - Další původně počítačová hra, která předvádí, jak výtečně lze i v minimalistickém pojetí rozebírat pohnuté osudy. Nalevo fronta lidí, co chtějí napravo, jenže nemohou. V cestě jim překáží abstraktní čára. Hranice. Neviditelná linka narýsovaná podle pravítka mezinárodních dohod, často zneužívaná pro izolaci vnitřku od vnějšku. Dělitel světa na mapách, ekonomiky a politické moci, gilotina mezilidských vztahů a svobody.

Papers, Please je unikátním simulátorem razítkování pasů. Překvapivě zábavný se stává kvůli variabilitě hratelnosti a neobvyklému komentáři o jedinci pracujícím pro totalitní režim.

Papers please

Více informací o hře Papers, Please

The Room Two - Výtečná logická hra s hlavolamy, která rozšiřuje rámec možností řešení hádanek neuvěřitelným způsobem. The Room Two má v podstatě všechny parametry dokonalé hry, a proto by ji měl zkusit každý. Může se chlubit pohlednou grafikou a excelentní atmosférou, proto si ji nejlépe vychutnáte právě na tabletu.

The room two

Více informací o hře The Room Two na Hry.cz

Hearthstone: Heroes of Warcraft - Sběratelská karetní hra, které se daří kráčet po oné mámivé linii, kdy je hraní otevřené každému, principy hry hned pochopíte, ale být v ní opravdu dobrý vyžaduje daleko více úsilí. Je zábavná a návyková tím, že v sobě snoubí klasickou sběratelskou vášeň s prvky taktiky a strategie. Rovněž je sympatická svým zasazením do nesmírně populárního univerza hry Warcraft. Hearthstone je k dispozici zdarma, směle jej vyzkoušejte.

Foto: Hry.cz

Hearthstone

Více informací o hře Hearthstone: Heroes of Warcraft

Machinarium - Pokud v sobě máte alespoň ždibec umělecké duše, možná již nemusíte hledat nic dalšího, hra právě pro vás totiž pochází z českých luhů a hájů. Logická adventura s hlavolamy z dílny brněnského studia Amanita Design vám vyrazí dech. Machinarium lze bez obav doporučit naprosto všem, včetně lidu počítačovými a mobilními hrami nedotčenému. Nejen díky kouzelné grafice, úžasné hudbě a skvěle navrženým hádankám.

Machinarium

Více informací o hře Machinarium

Botanicula - Do výběru se po právu dostala i druhá hra od brněnského studia Amanita, a to kvůli své neuvěřitelné vstřícnosti, otevřenosti a chytlavosti, díky níž si ji vychutnají i lidé, kteří nikdy v životě žádnou hru nehráli. Jednoduchá, ale příjemná adventura Botanicula se navíc již tradičně pyšní osobitým autorským rukopisem, zejména co se týče vizuální podoby. Hra je zkrátka překrásná, nápaditá, uklidňující a zábavná - co víc si přát?

botanicula

Více informací o hře Botanicula

Don't Starve: Pocket Edition - Originální, vtipná a návyková hra, kterou byste měli vyzkoušet i v případě, že podobným počinům zase tolik neholdujete. Zasvěcenějším hráčům bude stačit již jméno vývojáře - Don't Starve má totiž na svědomí studio Klei Entertainment, které si svými kvalitními produkty již vydobylo úctu a respekt herní obce. Ale i pokud tyto šikovné Kanaďany neznáte, Don't Starve byste si neměli nechat ujít. Jde o zábavné survival pískoviště z izometrického pohledu, které je navíc okořeněno krásnou burtonovskou grafikou.

Don't starve

Více informací o hře Don't Starve: Pocket Edition

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám