Hlavní obsah

Hráči se mají na co těšit. Rok 2016 bude nabitý

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2015 byl ve světě herních nadšenců silný a vyšlo mnoho kvalitních titulů. Podle dostupných informací to vypadá, že i nadcházející rok 2016 na tom bude stejně skvěle, ne-li lépe. Pojďme si tedy připomenout ty nejočekávanější tituly roku 2016.

Foto: koláž Novinky.cz

Článek

Začneme rovnou těmi nejočekávanějšími tituly a mezi ně u nás rozhodně patří středověké RPG Kingdom Come: Deliverance, za kterým stojí studio Warhorse Studios. Vývoji šéfuje Daniel Vávra, který stojí také za prvním dílem Mafie a za scénářem toho druhého.

Kingdom Come se odehrává v patnáctém století, kdy byl unesen král Václav IV. Hráč se bude pohybovat v okolí Ratají nad Sázavou a celá mapa by měla mít rozlohu zhruba 16 kilometrů čtverečných. Největší důraz dávají vývojáři na skutečnost světa, různá řešení úkolů a perfektně zpracovaný soubojový systém.

Upoutávka na hru Kingdom Come: DeliveranceVideo: Warhorse Studios

Další hrou, na které pracuje stále větší množství Čechů, je třetí díl Mafie. [celá zpráva]

Zatím poslední dějství se bude tentokrát odehrávat v roce 1968 a hráči se v ní ujmou role Lincolna Claye. Ten se bude mstít, kvůli ztrátě svých bližních, a do hry se také vrátí hlavní hrdina druhého dílu - Vito Scaletta.

Upoutávka na hru Mafia III

Dále se rok 2016 ponese v duchu pokračování velkých sérií. Mezi první příčky rozhodně patří nový Doom. Nesmíme však opomenout ani druhé díly XCOM, Mirror´s Edge či skvělého Dishonored.

Upoutávka na hru DoomVideo: iD Software

Pokračování se dočká také cyberpunkový Deus Ex s podtitulem Mankind Divided, který bude navazovat na události předchozího Human Revolution, a to opět v hlavní roli s augmentovaným Adamem Jensenem. Fanoušci dobrodruha Nathana Draka si přijdou na své ve čtvrtém pokračování série Uncharted, které opět slibuje perfektní technické zpracování a tentokrát o něco temnější příběh.

Upoutávka na hru Uncharted – The Thief´s EndVideo: Naughty Dog

Na své si v roce 2016 přijdou také fandové masochistické hratelnosti v třetím díle Dark Souls. Zároveň vyjde po dlouhých odkladech konečně kooperační akce The Division a vesmírný No Man´s Sky. A opomenout nesmíme také ambiciózně vypadající Overwatch, který má velkou šanci uspět ve sféře profesionálního hraní, ale i toho odpočinkového. K tomu vyjde i novinka Quantum Break, za kterou stojí vývojářský tým Remedy, který je znám například Max Paynem.

Upoutávka na hru Quantum BreakVideo: Remedy

Milovníci robotických dinosaurů si přijdou na své v titulu Horizon Zero Dawn. V něm se hráči ujmou role lovkyně Aloy, kterou čeká boj na život a na smrt v budoucnosti, která se odehrává tisic let od naší přítomnosti.

Upoutávka na hru Horizon Zero DawnVideo: Guirella Games

Fanoušky plešatého Agenta 47 určitě potěší jeho návrat v novém Hitmanovi. Ten slibuje opět o něco vypiplanější umělou inteligenci a nepřeberné množství možností, jak zneškodnit své cíle.

Upoutávka na hru HitmanVideo: IO Interactive

Herní nadílka to bude rozhodně zajímavá, a to jsme zde nevypsali všechny zajímavé tituly. Vypadá to, že příští rok bude stejně dobrý, ne-li lepší, než ten letošní, protože velké množství titulů ještě nebylo oznámeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám