Hlavní obsah

Novinky ze světa videoher

Během letních prázdnin se tvůrci počítačových i konzolových her pochlubili, co chystají na nadcházející měsíce. Hráči se mohou těšit také na nové herní železo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K vidění byly desítky nových titulů – od stříleček přes strategie až po hry pro nejmenší. Prakticky všechny nové hry mají jedno společné. Jejich tvůrci se snažili využít potenciál nového hardwaru, lákají tak na daleko věrnější grafiku s oslnivými detaily.

Nové hry budou určené samozřejmě pro všechny dostupné platformy, tedy tablety, mobily, počítače i televizní konzole. A právě poslední zmiňované kategorie se týkají i další novinky. Společnost Microsoft totiž chystá velké vylepšení stávající konzole Xbox One.

Ta se v první řadě naučí nahrávat pořady. I při spuštěném záznamu navíc bude možné konzoli používat, například pro hraní her. Celý systém by měl být navíc daleko inteligentnější, než je u současných DVD rekordérů zvykem. Nahrané pořady totiž půjde velmi snadno sdílet s připojenými zařízeními v síti, která budou vybavena operačním systémem Windows 10.

Microsoft a Nintendo zamíchají kartami

A s ohledem na milióny prodaných konzolí Xbox One a ještě větší množství instalací desítek je jasné, že nová funkcionalita je esem v rukávu Microsoftu. Na to budou konkurenční výrobci konzolí jen velmi těžko hledat odpověď.

Sony zatím nové plány se svou televizní konzolí PlayStation neprozradilo. Japonské Nintendo, třetí velký hráč světa televizních konzolí, ale prozradilo, že chystá úplně nový herní systém.

Sony zatím nové plány se svou televizní konzolí PlayStation neprozradilo. Japonské Nintendo, třetí velký hráč světa televizních konzolí, ale prozradilo, že chystá úplně nový herní systém.

O něm se už ví, že nese pracovní název NX. Žádné konkrétní hardwarové parametry však zatím oznámeny nebyly. Na pultech obchodů by se však novinka od společnosti Nintendo měla objevit v průběhu nadcházejícího roku.

Nintendo tak má jasnou šanci zamíchat kartami na trhu s televizními konzolemi. Stejně jako Microsoft.

Batman Arkham Knight: pád temného rytíře

Gotham je opět v obrovském nebezpečí. Scarecrow vyhrožuje, že Gotham zaplní svým toxickým plynem, a celé město se tak evakuuje. V Gothamu zůstává pár záchranných složek v čele s komisařem Gordonem a je jen na těch nejpovolanějších vyčistit ulice Gothamu od kriminálníků a známých padouchů. Batman však nebude sám a na scénu se tak vrací Nightwing, Robin i Oracle. Chybět nesmí ani sluha Alfred nebo mistr přes techniku – Lucius Fox. Cíl padouchů je jednoduchý. Zbavit se Batmana.

Upoutávka na hru Batman: Arkham KnightVideo: Rocksteady

Takhle se to stalo. Takhle Batman zemřel. Toto jsou první věty, které hráči uslyší při spuštění nového Batmana. Utrápený hlas komisaře Gordona tak okamžitě šokuje fanoušky série. Proti němu nyní stojí jak staří známí, jako je například Scarecrow, ohnivý Firefly, Penguin či Two-Face, ale i zbrusu nový Arkham Knight, jehož pravou identitu si vývojáři schovávají až do samotného finále hry.

Batman tak čelí značné přesile a Gothamem zmítá chaos a utrpení. Two-Face vykrádá banky, hádankář Riddler unesl kočičí Catwoman a Penguin shromažďuje nepřeberné množství zbraní a peněz. Nemilosrdný Arkham Knight přináší do Gothamu armádu vojáků a bezpilotních dronů či tanků. Město se tak ocitá doopravdy v obrovských problémech a samotný Batman si prochází ne úplně nejlepší fází svého života.

  • Platforma: PC, PlayStation 4, Xbox One

Unravel: nejroztomilejší titul roku

Během léta se konala největší herní výstava v Evropě – Gamescom. Na něm však tituly pro nejmenší zůstaly tak trochu upozaděny kvůli akčnějším hrám. Snad jedinou výjimkou byla novinka zvaná Unravel, která si už během veletrhu vysloužila titul nejroztomilejší hra roku.

Upoutávka na hru UnravelVideo: Electronic Arts

Celá hra se točí okolo Yarnyho – malého roztomilého stvoření, které je stvořeno z červeného klubka nitě. Hlavní hrdina titulu Unravel bude bojovat s nepohostinným světem a všemi nástrahami, které skrývá.

Hráč tak bude muset v této plošinovce vyřešit nejrůznější hádanky, například jak se dostat z uzamčené místnosti, ale zároveň bude muset také unikat nepřátelům – křečkovi i vráně. A to vše s velmi poutavou pohádkovou grafikou.

  • Platforma: PC, PlayStation 4, Xbox One

Heroes of the Storm: jde to i zadarmo

Titul Heroes of the Storm spadá do kategorie tzv. MOBA her, kde proti sobě soupeří dva týmy po pěti členech. Ty musí prolomit dvě až tři nepřátelské cesty k jádru jejich základny. Oproti jiným MOBA hrám se však Heroes of the Storm liší tím, že mají více arén, ve kterých hrdinové soupeří a zároveň na nich mají důležité úkoly.

Upoutávka na Heroes of the Storm - The Eternal ConflictVideo: Blizzard Entertainment

Díky nutnosti plnit tyto úkoly, jsou tak Heroes of the Storm více zaměřeny na týmovou práci. Další změnou oproti ostatním MOBA hrám je to, že za zabíjení, jak nepřátelských hrdinů, tak počítačem ovládaných protivníků, získává zkušenosti celým tým místo jedince.

Popularitě se tento titul bude těšit také proto, že jde hrát úplně zadarmo – bez jakékoli peněžní investice. Každotýdenní rotace stále funguje a dostatek denních úkolů a různých bonusů za plnění vedlejších aktivit, jako je zvyšování úrovně jak profilu hráče, tak i hrdinů samotných, dává šanci na výdělek virtuálních zlaťáků. Za ty si lze opět kompletně všechny hrdiny koupit a našetřit i na ty dražší není zas takový problém.

  • Platforma: PC Win/OSX

Quantum Break: seriál a hra v jednom

Napůl hra, napůl seriál. To je asi nejvýstižnější popis chystaného titulu Quantum Break, samotnou hru totiž doplňuje celá řada poutavých filmečků, které dotvářejí děj.

Hlavní hrdina Jack Joyce tak jde po stopách svého bratra v časem narušeném prostředí. Čas hraje v Quantum Break velkou roli. Díky nezdařenému experimentu se všude objevují tzv. časové trhliny a je jen pár lidí, kteří je můžou speciálními schopnostmi ovlivňovat. Jack tyto schopnosti musí využívat jak v poražení nepřátel ze společnosti Monarch, tak i ke zdolání překážek v prostředí, které rozbitý proud času narušuje.

Upoutávka na hru Quantum BreakVideo: Remedy

Právě ve společnosti Monarch sídlí hlavní nepřítel – Paul Serene, kterému podobu i hlas propůjčil slavný herec Aidan Gillen, jenž hrál například „Malíčka“ ve Hře o trůny. Ten díky znalosti budoucnosti rozhoduje ve svůj prospěch. A je to právě Jackova touha po pomstě, která ho žene proti celé společnosti Monarch.

Quantum Break se jinak hraje jako standardní, akční střílečka z pohledu třetí osoby. Hráč má možnosti využívat krytu a střílet zpoza něj, ale nejvíce nápomocny mu budou právě speciální schopnosti manipulace s časem.

  • Platforma: Xbox One

Mirror’s Edge Catalyst: potěší nejen milovníky parkouru

Už v příštím roce by se na pultech obchodů měl objevit nový titul Mirror’s Edge Catalyst. Už nyní však tvůrci lákají na hratelnou ukázku. V ní se hlavní hrdinka Faith musí infiltrovat do budovy společnosti Elysium a získat zde citlivé informace. Do firmy se však dostane ještě neznámá osoba se stejným cílem, která však nabourá Faith její plány, a původně tichý postup se náhle změní ve zběsilý úprk o život.

Ukázka ze hry Mirrors Edge CatalystVideo: DICE

Do hry se tak vrací dokonale zpracovaný parkour, který Faith využívá ke zdolání veškerých překážek, které jí město Glass City nabízí. Ten je však v novém titulu mnohem plynulejší a animace na sebe lépe navazují. Šplhání po trubkách či okapech tak již nepůsobí krkolomně.

Mezi novinky patří nově také možnost vylepšovat rukavici hlavní hrdinky. Do ní bude hráč investovat zkušenostní body, a pořídí si za ně tak například vystřelovací hák, díky němuž může Faith zdolat mnohem větší propasti. Rozšířil se také repertoár bojových schopností, a tak se může nyní Faith například v rozběhu chytit tyče a využít své kinetické energie k zasazení mnohem tvrdšího úderu.

  • Platfroma: PC, PlayStation 4, Xbox One

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám