Hlavní obsah

Češi zazářili mezi světovou konkurencí. Odhalili třetí pokračování úspěšné hry Mafia

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na největší evropský veletrh Gamescom, který se každoročně koná v německém Kolíně nad Rýnem, se pravidelně sjíždějí největší herní vývojáři z celého světa. Letos na něm zazářili i Češi – odhaleno bylo třetí pokračování úspěšného titulu Mafia.

Upoutávka na hru Mafia III

 
Článek

První díl Mafie si odbyl premiéru už v roce 2002. Tuzemští i zahraniční recenzenti od té doby tuto mafiánskou ságu označují za nejúspěšnější českou hru, po celém světě se prodalo několik miliónů kopií.

A podle zveřejněné ukázky se podobného úspěchu dočká nejspíše i třetí dějství. Děj se tentokrát odehrává na jihu Spojených států na přelomu 60. a 70. let, navazovat by tak měl  na předchozí dva díly.

Rodina nejsou ti, mezi které se člověk narodí, ale ti, pro které zemře.
Hlavní hrdina Mafie III Lincoln Clay

„Píše se rok 1968 a pravidla se změnila. Po několika letech ve Vietnamu ví Lincoln Clay jednu věc jistě: Rodina nejsou ti, mezi které se člověk narodí, ale ti, pro které zemře,“ uvádí samotní tvůrci nové pokračování.

Hráč se převtělí do role válečného veterána Claye, který se právě vrátil z Vietnamu. Ten veze na popravu muže, který se jej pokusil zabít. Nechá jej spolu se svými třemi kumpány v bažinách s podříznutým hrdlem sežrat krokodýly. Tím realisticky vyhlížející mafiánské dílo začíná.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mafia III

Za sérií Mafia stojí české vývojářské studio Illusion Softworks, které v roce 2008 koupil herní dům Take-Two Interactive. Tehdy bylo české studio přejmenováno na 2K Czech. Přestože třetí díl byl vyvíjen v Kalifornii, výrazně se na něm podíleli také čeští vývojáři.

Mafia III vyjde v příštím roce ve verzi pro klasické počítače a televizní konzole Sony PlayStation 4 a Microsoft Xbox One. Bližší informace o přesném datu vydání a ceně však zatím nebyly zveřejněny.

Reklama

Výběr článků

Načítám