Hlavní obsah

Borderlands: The Pre-Sequel - nápady z minulých dílů k úspěchu nestačí

Novinky, ryn

Série Borderlands se stala hodně rychle populární sérií. Komiksová stylizace, neskutečně vtipné úkoly a bláznivá hlavní čtveřice hrdinů. Nyní po dvou dílech a hromadě dodatečných přídavků vychází třetí díl této kooperační akce. Je stejně zábavný?

Upoutávka na hru Borderlands: The Pre-SequelVideo: Gearbox Software

 
Článek

Borderlands: The Pre-Sequel je příběhově zasazen před druhý díl této série. Hlavní záporný hrdina Handsome Jack z druhého dílu je zde jako řadový zaměstnanec společnosti Hyperion. Ten kontaktuje jednoho ze čtyř hlavních hrdinů, aby pro něj začal pracovat. Příběh se přesouvá z planety Pandora na její měsíc - Elpis, a díky tomu se mění jak prostředí, tak hratelnost proti původním dílům.

Základ hratelnosti zůstává stejný. Hra nabízí čtyři známé postavy, které hráči potkávali v samotných dílech předtím nebo v dodatečných přídavcích. Nyní si mohou vybrat mezi Athenou, Nishou, Wilhelmem nebo bláznivým robotem Clap-Trapem, který se zde jmenuje Frag-Trap.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Borderlands: The Pre-Sequel

Hráči opět získávají nekonečné množství zbraní, odemykají si nové schopnosti díky zkušenostem a hledají, co nejlepší vybavení. Jedna z větších změn se týká samotného pohybu po měsíci. Protože není na měsíci kyslík, hráč má dýchací masku a musí kontrolovat stav v kyslíkové lahvi a případně ji doplňovat. Lahev však lze však využít také jako jet-pack – hráč má tak možnost dostat se na místo, kam by se normálně nedostal.

Zpracování hry se však nikam neposunulo. Vývojáři se rozhodli, že ještě nepřejdou na nové konzole, hra kvůli tomu vypadá víceméně stejně jako ty předešlé. Měsíc Elpis se navíc hodně rychle okouká a změny v prostředí nejsou tak časté, jak by se hodilo.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Borderlands: The Pre-Sequel

Bordelands: The Pre-Sequel rozhodně není špatná hra. Bohužel je zde hodně cítit, že na něm dělalo jiné studio a míra inovace nebo posunu je skoro nulová. Podařené vtipy či nápady z minulých dílů jsou ta tam a k vynikajícím Borderlands 2 se svou zábavností nepřibližuje tak moc, jak by si vývojáři asi přáli. Působí to tak, jako nastavovaná kaše s cílem vydat další Borderlands, aby se neřeklo.

HODNOCENÍ: 6/10

Reklama

Výběr článků

Načítám