Hlavní obsah

Halo: The Master Chief Collection – nejslavnější herní série v novém kabátě

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série Halo, patří k těm nejslavnějším herním sériím vůbec. Vývojáři z Bungie tehdy s debutovým dílem přinesli mnoho nových prvků, které se používají ve hrách dodnes včetně ikonického Master Chiefa. Nyní studio 343 Industries pod taktovkou Microsoftu vyvíjí remasterovanou verzi původních čtyř dílů a hraje se to stejně skvěle jako před třinácti lety.

Halo: The Master Chief CollectionVideo: Microsoft

 
Článek

Na akci pro novináře jsme si mohli na vlastní kůži vyzkoušet jak kampaň, tak i hru pro více hráčů ve vylepšené verzi Halo 2 Anniversary. Rozdíly oproti již deset let starému dílu jsou obrovské. Kampaň se hraje svěže a vyvolává ty nejlepší vzpomínky na sérii. Hra pro více hráčů je opět stejně návyková jako dříve a je těžké se od ní odtrhnout dříve, než pomstíte svou smrt.

Vývojáři nám ovšem ukázali krátký záběr z vylepšené verze třetího dílu, který sice původně vyšel pro Xbox 360, ale nová generace Xboxu jim dovolila zvýšit snímkování na 60 snímků za vteřinu, použít textury ve vyšším rozlišení a vylepšit model osvětlení.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry: Halo 2 Anniversary

Na akci jsme viděli také nový filmeček z Halo 2 od studia Blur, které předělává veškeré filmové sekvence, jež opět dosahují těch nejvyšších kvalit. Mimo to nám také vývojáři demonstrovali tzv. Halo kanál, který bude sjednocovat veškerý materiál ohledně Halo na jednom místě.

V aplikaci bude možnost například sledovat seriál a místy nabídne také nějaké rozhodnutí, které ovlivní divákem sledovaný díl. Mimo to lze přímo v aplikaci sledovat streamy turnajů a chatovat s ostatními diváky. K Halo kanálu patří také obří encyklopedie, která sčítá nepřeberné množství informací ze světa Halo.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry: Halo 2 Anniversary

První dojmy z remasterované kolekce a jejich bonusů jsou velice pozitivní. Hráči si budou schopni zahrát jednu z nejslavnějších sérií, aniž by se na ní podepsal zub času a fanoušci série si znovu prožijí epické momenty v novém kabátu.

Halo: The Master Chief Collection vyjde 11. listopadu exkluzivně pro konzoli Xbox One.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry: Halo 2 Anniversary

Reklama

Výběr článků

Načítám