Hlavní obsah

Pouštní poklad se bude rozprodávat na internetu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo nevěděl, jestli skutečně existuje, nebo zda jde o pouhou pověru. Dokumentaristé však letos v dubnu odkryli pouštní hrob a zjistili, že legenda o zakopaných hrách E. T. the Extra-Terrestrial je pravdivá. Pouštní poklad čítající více než 800 kazet se nyní chystá do prodeje.

Filmaři odkryli u Nového Mexika pouštní pokladVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Dohromady poušť vydala přes 1300 her E. T. the Extra-Terrestrial. Na pět stovek kazet je nyní vystaveno v muzeích po celé Americe. Zbytek kopií by se měl podle serveru GameSpot rozprodat ještě v průběhu letošního roku prostřednictvím internetových aukcí.

Předpokládá se, že o pouštní poklad bude mezi sběrateli velký zájem. Už nyní se koneckonců tento titul určený pro konzoli Atari 2600 prodává na webu často i za více než 1700 korun. Řeč je přitom o dochovaných kazetách, které se normálně prodávaly. Ty z pouštního hrobu budou mít cenu nejspíše ještě vyšší.

Foto: koláž Novinky.cz

Hra E. T. the Extra-Terrestrial z roku 1982

Hra E. T. the Extra-Terrestrial byla podle herních kritiků při uvedení na trh naprostým propadákem. Tvůrci ji totiž spíchli horkou jehlou, aby mohli v předvánočním čase vytěžit co nejvíce ze slávy stejnojmenného filmu Stevena Spielberga.

To se ale nepodařilo. „Hra vypadala opravdu špatně. A kromě názvu neměla s filmem vůbec nic společného,“ uvedl Sam Claiborn z herního magazínu IGN. Sám se přitom nezdráhá tento titul označit za „nejhorší hru v historii“.

Neprodané kazety tak skončily právě v pouštním hrobě poblíž malého města Alamogordo v americkém státě Nové Mexiko. Přestože se dlouhá léta tradovalo, že jde o pouhou pověru, dokumentaristé kazety letos skutečně vykopali.

Ukázky z dokumentárního filmu Atari: Game Over

Reklama

Související články

Pouštní hrob vydá miliardový poklad

Hollywoodský trhák o E. T. viděl snad každý. Jen málokdo už ale ví, že tento přátelský mimozemšťan snažící se vrátit na svou domovskou planetu se stal v roce...

Dokumentaristé vykopali legendární poklad

Nikdo nevěděl, jestli skutečně existuje, nebo zda jde o pouhou pověru. Dokumentaristé však o víkendu odkryli pouštní hrob a zjistili, že legenda o zakopaných...

Výběr článků

Načítám