Hlavní obsah

Český Krtek míří na iPhony a iPady

Na trhu je první mobilní hra s postavičkou Krtka založená na ilustracích Zdeňka Milera. První ze série připravovaných her pod názvem Krtek v létě je zatím dostupná pro platformu iOS od Applu, tedy pro počítačové tablety iPad a chytré telefony iPhone. Verze pro Android a Windows budou následovat.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Krtek v létě

Článek

Cílem hry je podle autorů zprostředkovat dětem interaktivní zážitek z prostředí Krtkova světa, mimo jiné za doprovodu zvuků. Tím je tento titul zajímavý i pro nejmenší děti. Hra Krtek v létě umožňuje dětem objevovat různé situace z jeho příběhů. Úkolem hráče je najít předměty, které jsou ukryty v ilustrované scéně. Hra má několik úrovní.

Silicon Jelly, která aktuální titul vyvinula, připravuje více her s tematikou Krtka. Všechny mají obsahovat vzdělávací prvky, které dětem ukážou, jak funguje svět kolem nich. Hry jsou určené pro děti ve věku od jednoho roku do pěti let.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Krtek v létě

Prostřednictvím své společnosti Little Mole poskytuje licence k výrobě různých předmětů s populární postavičkou Krtka vnučka výtvarníka Karolína Milerová. O práva na tuto animovanou postavu se ale vede soudní spor, dělá si na ně nárok i správkyně dědictví Zdeňka Milera Milena Fischerová.

Titul Krtek v létě je možné stahovat prostřednictvím iTunes za 2,99 dolaru, tedy asi 61 korun.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Krtek v létě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám