Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Mightier – nová generace her

Novinky, Radovan Blažek

K ovládání počítačových her se obvykle používá klávesnice a myš, někdo může upřednostňovat gamepad nebo joystick. Ale tiskárna a webkamera? To tu ještě nebylo.

Článek

Základní zadání hry by mohlo znít poněkud fádně: sesbírejte všechny předměty volně se vznášející ve vzduchu a pak zamiřte směrem k východu. Chopíte se tedy klávesnice s tím, že to bude jen další nudná hopsačka, ale ouha – nikde nevidíte žádné plošinky. Musíte si je totiž sami navrhnout.

To můžete udělat dvěma způsoby. Chopíte se myši a v jakémsi grafickém editoru se dáte do kreslení. To je celkem zajímavé, ale přiznejme si, že ne moc originální. S něčím podobným už přišel Crayon Physics. Tato hra jde však ještě o kus dál – plánek úrovně si můžete vytisknout, dokreslit do něj plošinky a výsledek přenést zpět do počítače pomocí webkamery. Podrobný návod s obrázky naleznete na domovských stránkách hry.

:. Mightier

Stačí opravdu málo a brzy si budete připadat jako dítě čmárající si pastelkami na papír. Tak originální ovládání se opravdu nevidí, a není tak divu, že hra za ně sbírá mnohá ocenění.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: DEFCON – jaderná válka

Kdo by si nepřál rozpoutat jadernou válku, na jejímž konci nezůstane ani živáček. Díky této hře máte možnost si něco tak děsivého vyzkoušet a zjistíte, že to...

Hrajeme zdarma: A Second Face – život ve tmě

Pokud vám brzké zimní večery nedělají dobře, pak byste se této adventuře měli nejspíše vyhnout. Je totiž celá ponořena do tmy, ve které se usilovně snažíte...

Výběr článků

Načítám