Hlavní obsah

Premiéra nového Xboxu je na spadnutí. Cena už není tajemstvím

Novinky, lez

V nadcházejících dnech by si měla odbýt premiéru nová generace televizní konzole Xbox, která poprvé v historii nebude vybavena optickou mechanikou. Informoval o tom server WinFuture s odvoláním na zdroje přímo z Microsoftu. Ten zveřejnil zároveň cenovku novinky.

Televizní konzole Xbox One SVideo: Microsoft

 
Článek

O příchodu nové televizní konzole se spekuluje už několik měsíců, přestože Microsoft zatím oficiálně její existenci vůbec nepotvrdil. To však není nijak překvapivé, americký softwarový gigant nekomentuje nikdy nové produkty před jejich oficiálním představením.

Podle serveru WinFuture bude Xbox One S All Digital představen během pár dní, nejspíše již tento týden. Do prodeje se nicméně novinka má dostat až zkraje května. Ceny by se měla pohybovat okolo 230 eur, tedy zhruba okolo 5900 Kč.

Foto: archív výrobce

Xbox One S

Pokud se informace o ceně potvrdí, bude to poměrně zklamání. Prakticky za totožnou sumu se totiž nabízí také Xbox One S, ze kterého chystaná novinka vychází, jak již koneckonců napovídá samotný název.

Půjde tedy o předělávku starší verze S, která bude stavěna primárně na digitální distribuci. Právě proto má přijít o mechaniku. Optická mechanika již často nebývá součástí notebooků a v některých případech dokonce ani stolních sestav. Filmy, seriály i hudbu totiž lidé velmi často stahují prostřednictvím internetu, a tak už CD a DVD nosiče nejsou potřeba.

Microsoft navíc podle dřívějších informací počítá s tím, že lidé nepřijdou o dříve zakoupené tituly na optických nosičích. Měla by to zajistit služba disc-to-digital, díky níž bude možné starší hry jednoduše převést na digitální kopii. Bude se stačit zaregistrovat v autorizovaném obchodě.

Na bližší informace si však budeme muset počkat až do oficiálního představení.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám