Hlavní obsah

Konzole od Atari se hráči dočkají až před Vánocemi. Přijde pouze jedna verze

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neustálé odklady televizní konzole Atari neberou konce. Po dvou letech se fanoušci musí smířit s dalším oddálením příchodu – tentokráte o půl roku. Podle tvůrců by se novinka měla objevit na pultech obchodů letos před Vánocemi.

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Článek

Práce na reinkarnaci slavné konzole od Atari byly tvůrci potvrzeny již v roce 2017. Od té doby nicméně byla premiéra již několikrát posunuta.

Poslední informace zatím hovořily o tom, že se novinka Atari VCS ukáže na pultech obchodů letos v létě, krátce před největším herním veletrhem E3. Nakonec ale bude vše jinak, dočkat bychom se měli až v předvánoční sezoně.

Foto: Profimedia.cz

Původní konzole Atari VCS 2600

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Tvůrci nicméně přislíbili, že toto půlroční prodloužení je již poslední. Letos na Vánoce bychom se tedy již měli dočkat finálního produktu.

Konzole Atari VCS nicméně přijde pouze v jedné verzi, a ne ve dvou, jak původně tvůrci zamýšleli. K dispozici nakonec nebude moderní pojetí, které kombinuje černé plasty s červenými prvky.

Hráči tak budou moci zakoupit pouze tradičnější provedení, které kombinuje černé plasty se dřevem.

Co bude uvnitř?

Pracovní tempo bude udávat APU od AMD. Konkrétně by mělo jít o 28nm čip z řady Bristol Ridge, který nabídne čtyři jádra s pracovní frekvencí 2,6 GHz, ta se však v případě potřeby dovedou sama přetaktovat na 3,3 GHz.

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Grafický čip bude vybaven 384 stream procesory a bude pracovat na frekvenci 800 MHz. Dále by mělo být k dispozici 8 GB operační paměti a 32GB úložiště, které půjde dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Celkový výkon by měl tak činit zhruba 0,6 TFLOPS.

Zmiňované součástky by měly bohatě stačit na hraní drtivé většiny her v rozlišení Full HD. Ve vyšším standardu 4K poběží však tak maximálně multimédia – nejrůznější videa, filmy a seriály.

Je nicméně ještě možné, že se hardwarová konfigurace u finální verze změní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám