Hlavní obsah

Malý, ale výkonný. Nejpopulárnější laptop od Dellu láká na prémiový displej

Novinky, rim

Je lehký, nabízí kompaktní rozměry, a přitom má dostatek výkonu. Řeč je o notebooku XPS 13, který je patrně nejpopulárnějším strojem společnosti Dell. Alespoň tak to působilo na veletrhu CES v americkém Las Vegas, kde tento prcek na sebe strhával největší pozornost napříč celým portfoliem Dellu.

Foto: archív výrobce

XPS 13

Článek

Nová generace modelu XPS 13 nabízí, stejně jako předchůdce, 13palcovou obrazovku. Ta se však dočkala zásadního vylepšení, vůbec poprvé totiž podporuje technologii Dolby Vision, která podle výrobce mění zážitek ze zábavy díky mimořádně živé kvalitě obrazu – vysokému jasu, kontrastu a barvám.

V porovnání se standardním obrazem dokáže technologie Dolby Vision v praxi skutečně poskytovat neskutečně věrný barevný obraz. Je to dáno mimo jiné tím, že jas je až čtyřicetkrát vyšší, obrazovka přitom produkuje až desetkrát tmavší odstíny černé.

Foto: archív výrobce

XPS 13

V otázce technologií se sluší vyzdvihnout také webkameru, která je umístěna u horního okraje displeje. Jde o vůbec nejmenší HD webkameru v portfoliu tohoto výrobce, má velikost pouze 2,25 mm, i díky tomu může mít laptop velmi tenké rámečky okolo obrazovky.

U XPS 13 se zapracovalo pochopitelně také na výkonu, rychlejší jsou především díky nejnovějším čtyřjádrovým procesorům Intel Core 8. generace.

Zajímavý je u novinky také design. Kromě takřka bezrámečkové obrazovky láká stroj také na zářivý vnitřní povrch z arkticky bílých tkaných skleněných vláken a novou variantu elektrolyticky oxidovaného vnějšího povrchu v bílostříbrné barvě, která tak doplňuje verze ve zlatorůžovém a bílém a v černém a stříbrném provedení.

Foto: archív výrobce

XPS 13

Sázka na hybridní konstrukci

Jednou z dalších novinek je hybridní laptop Inspiron 7000 2-in-1, který kombinuje to nejlepší ze světa notebooků a tabletů. Díky speciálním pantům je totiž dotykovou obrazovku možné překlopit a používat laptop jako klasický tablet.

Stroj bude k mání ve dvou velikostech – s 13 a 15palcovým displejem. V obou případech se přitom počítá s nejnovějšími procesory Intel Core 8. generace.

Proti předchozí generaci se vylepšení dočkala také klávesnice. Ta integruje nyní čtečku otisků prstů do tlačítka napájení, která je součástí vlastní klávesnice. Díky úspoře místa se tak u 15palcového provedení vešel i numerický blok tlačítek.

Nová zařízení Inspiron 7000 2-in-1 jsou také vybavena technologií Adaptive Thermal, která umožňuje systému přizpůsobit svůj výkonový profil podle toho, jak ho uživatel drží. Zařízení mění výkonové profily tak, aby produkovalo méně tepla při sledování filmů na klíně nebo aby pracovalo na plný výkon a zvyšovalo produktivitu při umístění na stole.

Kdy a za jakou cenu se novinky objeví na pultech obchodů, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

Inspiron 7000 2-in-1

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám