Hlavní obsah

CES 2019: Roboti nahrazují domácí mazlíčky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Robotický pes Aibo sklízel v Las Vegas ovace, přestože nejde o žádnou revoluční novinku. Na pultech obchodů jde ale stále o nedostatkové zboží. Zástupci společnosti Sony se na veletrhu CES netajili tím, že zájem převyšuje poptávku – podle nich roboti v celé řadě domácností nahrazují živé mazlíčky.

Foto: mif, Novinky

Sony Aibo

Článek

Aibo od společnosti Sony je v zahraničí k dostání již několik měsíců, přesto řada obchodů hlásí prakticky neustále vyprodáno. A to navzdory cenovce 3200 dolarů, tedy v přepočtu více než 70 000 Kč.

Jeho přednosti jsou ale nepopiratelné. „Robotický pes Sony Aibo je ideální pro všechny milovníky technologií a také do každé rodiny, kde si děti sice přejí zvířátko, ale rodiče jsou na pochybách, zda by se o něj dokázaly dlouhodobě starat,“ vyzdvihli hlavní přednosti mazlíčka vystavovatelé.

Foto: mif, Novinky

Sony Aibo

„Aibo nepotřebuje krmit a venčit, a když má málo energie, dojde si sám do pelíšku na nabíječku. Umí reagovat na povely, rozeznávat členy domácnosti a poznat vaši náladu,“ konstatovali.

Slovo „Aibo“ mimochodem v japonštině označuje parťáka. A přesně tím se Aibo ve vaší domácnosti stane. Bude si hrát s dětmi, dokáže vás rozeznat od jiných členů rodiny, rozveselí vás, zamává ocáskem, zvedne packu, nechá se hladit, odevzdaně se posadí a bude k vám vzhlížet. Dokonce dokáže rozpoznat vaši náladu.

Robotický pes se umí hýbat ve 22 osách, má dva OLED displeje místo očí, kameru v čumáku, WiFi a LTE. Schovává se v něm 4jádrový 64bitový procesor s podporou strojového učení a umělé inteligence. Baterie vydrží na 2 hodiny, dobíjí se 3 hodiny. K dispozici jsou aplikace pro iOS i Android. Rozměry pejska jsou 305 x 180 x 293 mm, váží 2,2 kg.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám