Hlavní obsah

Obří počítač od Microsoftu bude stát jako nové auto

Novinky, lez

Půl miliónu korun. To je suma, za kterou v dnešní době bez problémů koupíte slušně vybavený rodinný kombík. Na stejnou částku si také zároveň společnost Microsoft cení svůj nový počítač Surface Hub 2. Novinka svým vzhledem připomíná spíše televizi než obyčejné PC. Cílí především na firmy, kde bude fungovat jako interaktivní tabule.

Foto: archív výrobce

Surface Hub 2

Článek

Novinka se jmenuje Surface Hub 2 a jde o následovníka první generace, který byl odhalen již v roce 2015.

Podnik toho zatím o druhé generaci příliš neprozradil, ukázal v podstatě jen vzhled a sdělil, že novinka bude spadat do stejné cenové kategorie jako předchůdce. Právě z těchto slov se dá vyčíst, že Surface Hub 2 bude stát jako nové auto.

Technické parametry jsou tedy stále tajemstvím, lze nicméně předpokládat, že technologický základ bude stejný jako u první generace. Novinka přinese vylepšení především v otázce výkonu, který přece jen od roku 2015 poskočil o velký kus směrem vzhůru.

Foto: archív výrobce

Surface Hub 2

Foto: archív výrobce

Surface Hub 2

Co umí první generace?

Počítač Surface Hub se ukrývá v 84palcové obrazovce se 4K rozlišením (3840 × 2160 obrazových bodů). Svými rozměry tak tento stroj spíše než počítač připomíná velkou dotykovou tabuli, jejímž základem je nový operační systém Windows 10. Rozměry jsou přesně 111,7 × 220,9 × 10,5 cm, hmotnost pak činí 127 kg.

Sloužit by Surface Hub měl především firmám k prezentacím, uplatnění by ale s přihlédnutím ke svým dovednostem zařízení našlo nejspíše i ve školství. Obří displej je totiž celý dotykový. Je na něm možné psát pomocí dodávaného stylusu (speciální pero) nebo jednoduše pomocí rukou.

Foto: archív výrobce

Microsoft Surface Hub

Uvnitř první generace Surface Hubu se ukrývá procesor Intel Core i7 doplněný o grafický čip Nvidia Quadro K2200. Sestava má k dispozici 8 GB operační paměti a 128GB SSD jednotku. Tato konfigurace je na dnešní poměry přinejlepším průměrná.

V prodeji je nicméně také ještě pomalejší verze, která nabízí menší 55palcovou obrazovku. A podle zveřejněných informací se také druhá generace bude nabízet ve dvou velikostních provedeních.

Kdy přesně se Surface Hub 2 objeví na pultech obchodů, není v tuto chvíli jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám