Hlavní obsah

CES 2017: První vlaštovky jsou tady. Ukázaly se mobilní herní grafiky od Nvidie

Novinky, rim

První tiskové konference v rámci největšího světového veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES) odstartují v americkém Las Vegas až ve středu. Někteří výrobci však první vlaštovky vypustili do světa již v úterý – například společnost Nvidia se pochlubila novými grafickými kartami pro notebooky.

Foto: archív výrobce

Novými herními grafikami budou vybaveny desítky notebooků

Článek

Do přenosných počítačů zamíří karty s jádry GTX 1050 a 1050 Ti, které debutovaly již na konci minulého roku v klasických stolních počítačích. Už tehdy zaujaly dobrým poměrem cena/výkon. [celá zpráva]

A přesně toho bychom se měli dočkat také u jejich mobilní obdoby. Bez nadsázky se tak dá říci, že v nadcházejících týdnech a měsících můžeme na pultech obchodů očekávat laptopy s herními grafikami, které nebudou o moc dražší než citelně pomalejší modely s integrovanými čipy.

Desítky nových notebooků

Karty od Nvidie totiž využívají prakticky všichni velcí výrobci notebooků. Jen v prvním kvartálu by se na pultech obchodů měly objevit tři desítky nových modelů od nejvýznamnějších světových výrobců, jako jsou například společnosti Acer, Alienware, ASUS, Dell, HP, Lenovo či MSI. Řada z nich bude odhalena už v rámci veletrhu CES.

Mobilní karty GTX 1050 a 1050 Ti jsou postaveny na stejném křemíkovém jádře a nabízejí zároveň i stejné technologie, jaké nalezneme v jejich desktopových předobrazech. Proti předchozí generaci mobilních grafických čipů mají být novinky až třikrát výkonnější.

Zajímavé je i to, že obě karty jsou široké pouze 17 mm. Uplatnění tak naleznou i v designových noteboocích, kde je kladen velký důraz na co možná nejútlejší pas.

O dovednostech desktopových modelů GTX 1050 a 1050 Ti se více dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

GTX 1050 v provedení od společnosti Gigabyte

Foto: archív výrobce

GTX 1050 Ti s tichým chlazením v provedení od společnosti Asus

Veletrh startuje ve čtvrtek

Veletrh CES 2017 se bude konat tradičně v americkém Las Vegas, začíná ve čtvrtek 5. ledna. První tiskové konference jednotlivých společností startují nicméně už o den dříve.

Letošní ročník je pro organizátory výjimečný, první veletrh CES se totiž konal přesně před 50 lety. Kulatiny se budou podle prvních zpráv slavit především příchodem celé řady zajímavých novinek – na akci by měly být k vidění desetitisíce nových produktů.

Kromě nových tabletů a počítačů budou k vidění také rekordéry, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám