Hlavní obsah

Chytrým hodinkám předpovídají analytici zářnou budoucnost. Jejich odbyt dramaticky stoupne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětový odbyt chytrých hodinek se v letošním roce zvýší pouze o necelá čtyři procenta na 20,1 miliónu přístrojů. Předpověděla to výzkumná společnost IDC. Dodala však, že během dalších čtyř let by měl odbyt stoupnout o více než 170 procent na téměř 55 miliónů přístrojů v roce 2020.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Chytré hodinky Apple Watch

Článek

„Chytré hodinky zatím zůstávají doménou fanoušků určité značky a lidí zajímajících se o technologie. Očekáváme ale, že se to během příštích několika let změní," uvedl analytik IDC Ramon Llamas. Přispět by k tomu podle něj mělo například rozšíření možností využití chytrých hodinek a pokles jejich cen.

Vedoucí pozici na trhu s chytrými hodinkami si podle IDC v příštích čtyřech letech udrží přístroje Apple Watch využívající operační systém watchOS. Nejrychlejší růst by však měly zaznamenat hodinky s operačním systémem Android či Android Wear, které by se měly do roku 2020 hodinkám se systémem watchOS v podílu na trhu téměř vyrovnat.

Dodávky hodinek se systémem watchOS by se měly do roku 2020 více než zdvojnásobit na 23,9 miliónu přístrojů z letošních 10,5 miliónu. Dodávky se systémem Android či Android Wear by se však měly téměř zpětinásobit na 22,8 miliónu ze 4,6 miliónu.

Druhá generace je na světě

Tento měsíc společnost Apple odhalila v pořadí již druhou generaci svých chytrých hodinek, která se plným názvem jmenuje Apple Watch Series 2 a předchůdce překonává prakticky ve všech ohledech. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Chytré hodinky Apple Watch Series 2Video: archív výrobce

Nové hodinky na první pohled vypadají úplně stejně jako první generace, ale podle zástupců společnosti Apple byly zcela přepracovány. Nově s nimi například jejich majitelé mohou plavat, protože jsou vodotěsné.

Zvýšen byl také výkon. V útrobách zařízení se ukrývá dvoujádrový procesor, který je podle informací výrobce až dvakrát rychlejší, což by se mělo pozitivně promítnout do plynulosti celého operačního systému.

Vylepšení se dočkal i dotykový displej, který je dvakrát jasnější. Měl by tedy být daleko lépe čitelný na slunci. Nově je také zabudován GPS adaptér.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám