Hlavní obsah

Modulární tablet od Lenova se bude prodávat za 50 000 korun

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První modulární tablet ThinkPad X1 od společnosti Lenovo si odbyl premiéru teprve předminulý měsíc na veletrhu CES v americkém Las Vegas, přesto se už nyní chystá na pulty tuzemských obchodů. Případní zájemci si ale budou muset sáhnout poměrně hluboko do kapsy. Prodávat se totiž bude bez desetikoruny za rovných 50 000 korun.

Foto: archív výrobce

Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Článek

Patrně nejzajímavějším prvkem novinky je již zmiňovaná modulární platforma. Co to znamená v praxi? Když uživateli nějaký hardwarový díl v jeho přístroji nevyhovuje, jednoduše jej vymění za jiný, lepší.

A přesně takto jednoduše to funguje také u modelu ThinkPad X1 Tablet. Novinka na první pohled vypadá jako obyčejný tablet, další dovednosti se ale může snadno naučit díky přídavným modulům. Jde v podstatě o malé nástavce, které se připnou k tělu zařízení a tím rozšíří jeho funkčnost.

Foto: archív výrobce

Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Během března, kdy se začne prodávat i samotný tablet, by se mělo na pultech obchodů objevit hned několik modulů. Řeč je například o přídavném dílu Productivity, který zvýší kapacitu baterie až na celkových 15 hodin. Presenter zase obsahuje miniaturní projektor a HDMI port, modul 3D Imaging se pochlubí 3D kamerou Intel RealSense. Díky ní je možné zařízení ovládat klidně i bezdotykově a zároveň trojrozměrně skenovat prakticky jakékoliv menší předměty.

ThinkPad X1 Tablet nabízí 12,1palcový displej s rozlišením 2160 x 1440 obrazových bodů. Pracovní tempo udává procesor Intel Core M7. Případné zájemce jistě potěší i dostupnost až 16GB operační paměti a dokonce až 1TB SSD jednotky. Díky hořčíkovému tělu navíc samotný tablet váží pouze 800 g.

Foto: archív výrobce

Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Za zmiňovaných 50 000 korun případní zájemci získají samotný tablet a dokovací stanici, která funguje v podstatě jako klávesnice. Díky tomu je novinku možné používat v podstatě jako klasický notebook.

Otazník zatím visí nad tím, za jakou sumu se budou nabízet jednotlivé moduly. U nich zatím výrobce cenu tají.

Jak se zdá, modulární platformy budou letos velkým hitem. Na systém snadné výměny komponent vsadila například společnost Acer se svou sestavou Revo Build či LG u vrcholného smartphonu G5. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Lenovo ThinkPad X1 Tablet

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám