Hlavní obsah

Apple ukáže nový tablet a telefon

Novinky, ort

Společnost Apple se chystá už příští měsíc uspořádat velkou tiskovou konferenci, na které bude odhalovat novinky s logem nakousnutého jablka. K vidění by měly být hned dvě. O akci nezávisle na sobě informovaly servery 9to5Mac a BuzzFeed News.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tiskovka amerického počítačového gigantu by se měla konat 15. března. Co přesně bude k vidění, již tradičně zástupci amerického počítačového gigantu zatím tají.

Podle neoficiálních informací by jednou z novinek měla být nová generace počítačového tabletu iPad Air, která ponese pořadové číslo tři. Ta by se měla svým vzhledem více podobat loňskému top modelu – iPadu Pro.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple iPad Pro

Foto: archív výrobce

Apple iPad Air 2

Pochopitelně si ale tento přístroj bude zachovávat kompaktnější rozměry, než je tomu u verze Pro. Apple jej pravděpodobně vybaví stejnou obrazovkou, jakou nyní disponuje iPad Air 2, tedy 9,7palcovým displejem. Loňský iPad Pro má obrazovku s úhlopříčkou 12,9 palce.

Druhou novinkou by měl být iPhone 5se, který by měl být menší než aktuálně nabízené iPhony 6S a 6S Plus. Bude mít čtyřpalcovou obrazovku. Jeho údajná fotografie dokonce minulý týden unikla na server One More Thing.

Menší displej, nové funkce

Na snímku níže jsou vidět dva iPhony, vlevo je starý iPhone 5 a vpravo chystaná novinka – iPhone 5se. Zkratka „se“ u ní znamená Special Edition. Že jsou přístroje odlišné, je patrné už při pohledu na domovské tlačítko – to má totiž v sobě po vzoru moderních jablečných smartphonů integrovanou čtečku otisků prstů. Boky zařízení jsou navíc zakulacené, podobně jako u iPhonů 6 a 6S.

Foto: repro onemorething.nl

Vlevo je starý iPhone 5 a vpravo chystaná novinka, která by se měla jmenovat iPhone 5se.

Foto: koláž Novinky s použitím Apple

Server One More Thing odhalil i parametry chystané novinky. Má být citelně výkonnější než stařičký iPhone 5 a v podstatě má jít o kombinaci technických dovedností iPhonů 6 a 6S. Výkon stroje má udávat procesor Apple A9, nabízet se však bude pouze 16GB varianta.

Čtyřpalcová obrazovka nabídne technologii 3D Touch, bude tedy schopna rozeznávat intenzitu doteku. Právě touto technologií je vybaven také nejnovější iPhone 6S , jenže ten má už 4,7palcovou obrazovku. Větší iPhone 6 Plus má dokonce úhlopříčku 5,5 palce. Novinka tak logicky bude lákat uživatele, kteří touží po menším přístroji.

Další informace o chystaném iPhonu 5se naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám