Hlavní obsah

CES 2016: Éra robotů přichází

– Las Vegas
Novinky, ort

Největší počítačový veletrh na naší planetě připomínal ještě loni tak trochu zoo, doslova na každém rohu okolo vaší hlavy svištěly nejrůznější drony. Z aktuálně probíhající výstavy CES, která se tradičně koná v americkém Las Vegas, je však patrné, že výrobci se místo dronů letos zaměří na roboty.

Foto: Profimedia.cz

Výstavní plochy věnované robotům narostly ve srovnání s loňskem o více než sedm desítek procent.

Článek

Jednotliví výrobci se snaží proměnit roboty v inteligentní samostatné stroje, které by uživatelům usnadnily každodenní činnosti. Kromě práce ale mají sloužit také pro zábavu.

Roboti změní náš každodenní život.
Gary Shapiro, generální ředitel společnosti CTA

„Roboti se dokážou lépe a lépe pohybovat, vidět, slyšet, cítit a reagovat na své okolí," řekl Gary Shapiro, prezident a generální ředitel společnosti CTA, která veletrh CES pořádá.

Podle něj je pravděpodobné, že na robotiku se nebudou výrobci soustředit pouze v letošním roce, ale i v těch nadcházejících.

„Roboti změní náš každodenní život. Očekáváme, že každým rokem dostane tato kategorie na CES větší prostor a vůbec dramaticky změní průmysl spotřební elektroniky," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Roboty údajně čeká zářná budoucnost.

Výstavní plochy věnované robotům narostly ve srovnání s loňskem o více než sedm desítek procent. Mezi vystavovateli nechybí přední společnosti, které se robotikou zabývají, jako například Nidec Corporation, iRobot, ECOVACS Robotics, Robocare, Ninebot a Future Robot.

Veletrh CES bude v Las Vegas probíhat až do 9. ledna. Postupně budeme přinášet detailní informace nejen o zajímavých novinkách, které byly na veletrhu k vidění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám