Hlavní obsah

Když počítač vypadá jako kufr na kolečkách

Novinky, ort

Velmi netradiční počítačovou skříň uvedla na trh společnost Lian-Li. Při prvním pohledu na sestavu osazenou v tomto modelu totiž většinu lidí ani nenapadne, že jde o plnohodnotný počítač. Praktické madlo pro přenášení i kolečková nástavba ve volitelné výbavě však mají své opodstatnění, usnadní velmi práci hráčům.

Foto: archív výrobce

Lian-Li PC-TU300

Článek

Skříň Lian-Li PC-TU300 cílí totiž především na počítačové hráče a právě od toho se odvíjí její vzhled. Aby bylo možné vzít sestavu kamkoliv s sebou a snadno ji přenášet, je opatřena v horní části plastovým madlem – úplně stejným, jako mají kufry.

Není výjimkou, že ty nejvýkonnější herní sestavy mají hmotnost klidně i několik desítek kilogramů. Právě proto je možné k sestavě připevnit kolečka s výsuvnou rukojetí. Pak je ale již sestava skutečně k nerozeznání od obyčejného zavazadla.

Foto: archív výrobce

Lian-Li PC-TU300

Jako kufr vypadá tato počítačová skříň i díky vyztužení všech rohů, kterým se pyšní i celá řada kufrů – jde o bezpečnostní prvek, aby se na cestách minimalizovalo riziko poškození komponent uvnitř. A přesně proto mají tuto výztuž nejen zavazadla, ale také novinka od Lian-Li.

Skříň PC-TU300 je určena pro základní desky typu ATX a pro grafiky s délkou až 300 mm. Umístit tak do ní bude možné pohodlně i extrémně výkonné karty.

Foto: archív výrobce

Lian-Li PC-TU300

Samozřejmě pořádná dávka výkonu si bude žádat také účinné chlazení. I kvůli tomu je skříň již v základu osazena trojicí tichých ventilátorů o velikosti 120 mm. Dva se nacházejí ve vrchní části a jeden v zadní.

Netradiční skříň Lian-Li PC-TU300 je prozatím dostupná pouze v USA. Výrobce si ji cení na 230 dolarů (5500 Kč). Za volitelná kolečka navíc si pak zájemci připlatí několik dalších desetidolarovek, tedy několik stovek až tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám