Hlavní obsah

IFA 2015: Miniaturní počítač od Aceru se skládá jako lego

Novinky, ort

S velmi zajímavým nápadem, jak snadno vylepšit počítačovou sestavu, přišla společnost Acer. Ta na veletrhu IFA prezentovala unikátní počítačovou sestavu Revo Build. Když ji chce uživatel vylepšit, jednoduše koupí další díl, který se nacvakne na ty stávající podobně jako kostka lega.

Foto: archív výrobce

Acer Revo Build - základní modul

Článek

Revo Build působí na první pohled velmi nenápadným dojmem. Černá krabička o velikosti 12,5 x 12,5 cm zaujme snad jen svým zářivě oranžovým víkem. Právě zmiňovaná horní část je ale daleko důležitější, než by se mohlo na první pohled zdát. Je totiž vybavena speciálními pogo konektory, prostřednictvím nichž je možné snadno připojovat další výbavu.

Přesné parametry zatím drží zástupci Aceru stále pod pokličkou. Prozradili však, že uvnitř základny bude pracovat procesor Intel Pentium nebo Celeron a že sestava bude moci disponovat až 8 GB operační paměti. Výkon by měl bohatě stačit pro kancelářské i multimediální využití.

Foto: archív výrobce

Novinka od Aceru vylepšená o další díly.

Spíše než hardwarovou výbavou je ale sestava zajímavá snadnou rozšiřitelností. Například pro zvýšení kapacity pevného disku nebude potřeba se vrhat do útrob sestavy, jednoduše se nacvakne další díl s kapacitou 500 GB nebo 1 TB. Další blok zase přidá sestavě reproduktory a mikrofon. Acer přitom počítá s tím, že další a další díly budou postupně uvolňovány.

Lákadlem nové sestavy Revo Build bude jistě pořizovací cena, která by měla startovat těsně pod hranicí sedmi tisíc korun. Podle zástupců společnosti Acer se novinka na pultech obchodů objeví v průběhu listopadu.

Foto: archív výrobce

Novinka od Aceru vylepšená o další díly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám