Hlavní obsah

IFA 2015: Nenápadná tyčinka je ve skutečnosti plnohodnotný počítač

Novinky, ort

Jeden z nejmenších počítačů na trhu představila na veletrhu IFA v německém Berlíně společnost Asus. Jak už samotný název VivoStick napovídá, novinka svým vzhledem připomíná spíše nějakou kompaktní tyčinku. Ve skutečnosti jde ale o plnohodnotnou počítačovou sestavu s operačním systémem Windows 10.

Foto: archív výrobce

Asus VivoStick PC

Článek

Rozměry sestavy Asus VivoStick PC jsou 13,8 x 3,4 x 1,5 cm, srovnávat se tak směle může s trochu většími USB flash disky. Díky zkosení hran na jedné straně navíc svým vzhledem připomíná spíše nějaký zvýrazňovač.

Pracovní tempo bude u miniaturního počítače udávat procesor Intel Atom společně s 2 GB operační paměti. Pro uložení dat pak bude k dispozici 32GB disk. I přes kompaktní rozměry se nezapomnělo na dva porty USB či výstup pro sluchátka. Ve výbavě samozřejmě nechybí ani bezdrátové standardy WiFi a Bluetooth.

Foto: archív výrobce

Asus VivoStick PC

VivoStick PC, který pracuje pod operačním systémem Windows 10, je možné použít například u televizorů. Po připojení do HDMI konektoru promění hloupou TV na chytrou. Zapojit je ale sestavu samozřejmě možné také do obyčejného monitoru. Místo velké bedny pod stolem pak všechny důležité komponenty budou schovány za obrazovkou, podobně jako u all-in-one sestav.

Kdy přesně by se měla novinka od společnosti Asus začít prodávat, zatím není jasné. Cena by se však měla pohybovat v přepočtu pod hranicí čtyř tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám