Hlavní obsah

Apple Watch dostanou zakřivený displej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První generace chytrých hodinek Apple Watch se ještě ani nezačala prodávat v České republice, přesto americký počítačový gigant již usilovně pracuje na další verzi. Ta by se měla objevit na jaře příštího roku, hlavního vylepšení by se měl dočkat displej – bude totiž zakřivený.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Informace o tom, že Apple Watch dostanou zakřivený displej, přinesl server The Korea Herald. Podle něj již zástupci amerického počítačového gigantu hledají dodavatele nových OLED panelů. Ty v současnosti vyrábí pouze Samsung a LG, jedna z těchto společností se tak s největší pravděpodobností stane dodavatelem součástek pro druhou generaci chytrých hodinek s logem nakousnutého jablka.

Apple však zatím žádné informace o Apple Watch 2 nepotvrdil. To ale není nijak výjimečné, protože zástupci amerického počítačového gigantu nikdy neprozrazují nic o nových produktech před jejich oficiální premiérou.

První generace Apple Watch se prodává ve vybraných státech už od konce dubna. Na další trhy pak firma rozšířila nabídku koncem minulého měsíce. Na americkém trhu začíná cena základního modelu Sport na 349 dolarech (cca 8800 Kč), zájemci o luxusní verzi „Edition" si však musí připravit nejméně 10 000 dolarů (přes 250 tisíc Kč).

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány jsou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám