Hlavní obsah

Nový mobil od Samsungu dokáže nahradit notebook

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkon chytrých telefonů rok od roku roste. A podle společnosti Samsung zřejmě už uzrál čas, kdy by smartphony mohly konkurovat klasickým notebookům. Jedno takové hybridní zařízení si jihokorejský elektronický gigant nechal již patentovat.

Foto: USPTO

Patent na nový hybrid od společnosti Samsung.

Článek

Novinka má fungovat na poměrně jednoduchém principu. Základem všeho bude chytrý telefon, který se nijak výrazně neliší od aktuálně nabízených modelů. Jde tedy o poměrně tenkou placku, jejíž prakticky celou přední stranu zabírá dotyková obrazovka.

Ve chvíli, kdy mobil budete chtít používat jako notebook, stačí jej vložit do speciální dokovací stanice. Ta se svým vzhledem velmi podobá klasickým přenosným počítačům, kromě klávesnice tak má i větší displej. Telefon pak má v dokovací stanici fungovat jako touchpad, tedy náhrada myši.

Žádné bližší informace o zařízení však zatím nejsou známy. Jisté není ani to, kdy by se novinka od společnosti Samsung měla objevit na pultech obchodů.

Asus dokázal nahradit i tablet

Novinka od jihokorejského elektronického giganta není tak revoluční, jak by se na první pohled mohlo zdát. Společnost Asus uvedla totiž podobné zařízení, které navíc dokázalo fungovat také jako tablet, už v roce 2012. [celá zpráva]

Aktuálně nabízený Asus PadFone

Asus PadFone měl dokovací stanici, která fungovala v podstatě jako jednoduchý monitor a vypadala jako počítačový tablet. Bez telefonu tedy obrazovka fungovat nedokázala. Jako klasický notebook pak přístroj mohli uživatelé využívat ve chvíli, kdy k displeji připojili prostřednictvím kovového nástavce odnímatelnou klávesnici.

V základu disponoval telefon 4,3palcovým displejem s rozlišením 960x540 obrazových bodů. V případě, že byl PadFone připojen k dokovací stanici, začal využívat panel s úhlopříčkou 10,1 palce a rozlišením 1280 x 800 pixelů.

Srdcem telefonu byl dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4, který byl taktován na 1,5 GHz. O grafické operace se pak staral čip Adreno 225. Ve výbavě nechyběly bezdrátové adaptéry WiFi či Bluetooth, integrovaný GPS čip či vestavěný fotoaparát s rozlišením osm megapixelů.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám