Hlavní obsah

Hlad po hodinkách Applu neutichá, předobjednávky překročily hranici dvou miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden v pátek odstartovala společnost Apple předobjednávky na své chytré hodinky Watch. Během prvního dne projevilo o novinku zájem 957 tisíc lidí, pouhý jeden týden stačil na to, aby byla pokořena hranice dvou miliónů kusů. Informoval o tom server The Verge.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Největší zájem je o řadu Sport, kterou si předobjednalo 85 % lidí. Analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že o nejlevnější model má zájem necelých 15 % zákazníků. To jinými slovy znamená, že nejluxusnější verzi Edition si koupilo méně než procento lidí.

To ale s ohledem na cenovou politiku Applu není zas tak překvapivé. Na americkém trhu začíná cena na 349 dolarech (asi 8800 Kč), zájemci o luxusní verzi „Edition" si však musí připravit nejméně 10 tisíc dolarů (přes 250 tisíc Kč).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zákazníci v Paříži a Berlíně se mohli poprvé podívat v obchodech na hodinky AppluVideo: Reuters

V součtu si novinku s logem nakousnutého jablka předobjednalo 2,3 miliónu lidí, uvedl server The Verge.

Zájem zaskočil i společnost Apple. „Kvůli velkému celosvětovému zájmu přijímáme pouze objednávky on-line. Předpokládáme, že se to nezmění ani během května,“ uvedla šéfka maloobchodních aktivit Applu Angela Ahrendtsová.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Kdy se tak dostanou hodinky na další trhy, například do České republiky, tak zatím není jasné. Pro tuzemský trh Apple navíc ještě nestanovil ani oficiální prodejní cenu.

Více se o hodinkách Apple Watch dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám