Hlavní obsah

Microsoft ukáže vlastní chytré hodinky. Zaujmou dlouhou výdrží

Americký softwarový gigant Microsoft hodlá během několika týdnů představit chytré hodinky, které se budou soustředit zejména na měření tělesných funkcí a sportovních výkonů uživatele. Informovaly o tom servery Forbes a The Verge s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku.

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Šéf Microsoftu Satya Nadella

Článek

Nový přístroj prý bude například sledovat tepovou frekvenci či spálené kalorie a jeho baterie vydrží při běžném používání déle než dva dny. Zařízení by tak mělo výhodu oproti chytrým hodinkám Galaxy Gear jihokorejské firmy Samsung Electronics, které je zapotřebí nabíjet každý den, upozorňuje Forbes.

Podle zdrojů by se měly nové hodinky od Microsoftu začít prodávat ještě před Vánocemi. Začátkem příštího roku by se na trhu měly objevit chytré hodinky Apple Watch, které v září představila společnost Apple.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

Chytré hodinky budou bezdrátově komunikovat s iPhonem (podporovány budou modely 5, 5c, 5S, 6 a 6 Plus) a do jisté míry suplovat jeho funkce. Bude jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy a dokonce například i navigaci.

Ovládat se přitom budou pohodlně pomocí dotykového displeje. Stejně jako nejrůznější fitness náramky budou chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také hlídat zdravotní stav uživatele – počítat kroky, spálené kalorie, apod.

Analytici předpovídají odvětví nositelné elektroniky zářnou budoucnost. Do roku 2020 trh podle nich vzroste desetinásobně na 100 miliónů zařízení ročně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám