Hlavní obsah

První výrobce tradičních hodinek plánuje chytrý model

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tradiční švýcarský výrobce hodinek TAG Heuer plánuje vstoupit do světa nositelné elektroniky – chystá vlastní chytré hodinky. Řekl to Jean-Claude Biver, který v koncernu LVMH vede hodinářskou divizi. Dohlíží tak také třeba na Hublot nebo Zenith.

Foto: Profimedia.cz

Jean-Claude Biver

Článek

Biver oznámil záměr firmy v nedělním rozhovoru pro švýcarský list NZZ am Sonntag. TAG Heuer se tak stal prvním z výrobců luxusních hodinek, který vyrobí vlastní chytré hodinky.

„Chceme uvést chytré hodinky, ale nesmí to být kopie Apple Watch. Nemůžeme si dovolit jen jít ve šlépějích někoho jiného,“ řekl Biver.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

Úspěšný manažer nesdělil žádné podrobnosti o plánovaných hodinkách, pouze uvedl, že je chce představit nejpozději na březnovém hodinářském veletrhu Baselworld ve švýcarské Basileji.

Biver se minulý týden nelichotivě vyjádřil na adresu čerstvě představených chytrých hodinek od Applu. „Ty hodinky nemají žádný sexappeal. Jsou zženštělé a vypadají až příliš jako chytré hodinky, které už jsou na trhu. Abych byl naprosto upřímný, vypadají, jako by je navrhl student ve svém prvním semestru,“ řekl Biver německému deníku Die Welt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám