Hlavní obsah

Jednoduchý nápad mladíkům vydělal milióny

Novinky, mif

Čím je nápad jednodušší, tím větší má šanci na úspěch. Tímto heslem se řídili dva kamarádi z Ameriky, když přemýšleli nad tím, v jakém odvětví by mohli začít podnikat. Nakonec se Nimrod Back a Boaz Mendel rozhodli, že vyrobí, co jim nejvíce chybí - chytré tlačítko pro smartphony.

Foto: archív tvůrců

Chytré tlačítko Pressy

Článek

V dnešní době se většina mobilů ovládá pomocí dotykového displeje a výrobci pomalu odsouvají tlačítka na druhou kolej. „To ale lidem často vadí. Například při focení? Je jednodušší na telefonu stisknout tlačítko, podobně jako na foťáku, nebo nešikovně matlat po obrazovce?“ vyzdvihuje přednosti svého nápadu Back.

Foto: KickStarter

Tvůrci Nimrod Back (vlevo) a Boaz Mendel

A jak se zdá, má pravdu. Projekt chytrého tlačítka, které se jednoduše připojí k libovolnému mobilu, podpořilo na serveru KickStarter přes 21 000 lidí. Poslali mladíkům dohromady bezmála deset miliónů korun, aby mohli rozjet masovou výrobu.

Přispívat je přitom možné ještě téměř celý měsíc. Lze tedy předpokládat, že výsledná suma bude nakonec mnohonásobně vyšší. Lidé, kteří přispějí alespoň 300 korun, totiž šikovné tlačítko po zahájení výroby skutečně obdrží. Stane se tak ale až v roce 2014.

V jednoduchosti je krása

Novinka nazývaná Pressy vypadá na první pohled jako utržený konektor od sluchátek. Ten se jednoduše zasune do mobilního telefonu, ze kterého však místo kabelu čouhá už jen tlačítko. Jeho výška přitom nepřesahuje jeden milimetr.

Foto: KickStarter

Pressy přesahuje hranu telefonu o necelý milimetr.

Samotný uživatel pak může prostřednictvím dodávané aplikace jednoduše nastavit, jakou funkci má tlačítko po stisknutí vykonávat. Podporováno je navíc i několik stisků najednou. Při krátkém stisku tak například může telefon rozsvítit baterku (blesk), při dvou krátkých pak fotit. Různé funkce je možné nastavit i pro dlouhý a dva dlouhé stisky.

Pokud chce uživatel používat sluchátka, stačí Pressy jednoduše vyjmout. Po opětovném zasunutí začne vše zase fungovat.

Novinka je zatím určena výhradně pro operační systém Android, kromě smartphonů také pro počítačové tablety. Není ale vyloučeno, že v budoucnu se objeví aplikace, díky které bude možné použít Pressy také na zařízeních od Applu.

Foto: KickStarter

Funkce tlačítka se nastavují prostřednictvím dodávané aplikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám