Hlavní obsah

Miniaturní počítač k televizoru není větší než lidská dlaň

Novinky, zgl

Zatímco chytré telefony se neustále zvětšují, počítače se stejně rychlým tempem zmenšují. Společnost Axiomtek například svou nabídku rozšířila o miniaturní sestavu, která se bez problémů vejde do dlaně. Přitom jí ale nechybí nic, co byste čekali od plnohodnotného PC.

Foto: Axiomtek

Axiomtek eBOX530

Článek

Novinka se jmenuje eBOX530 a je jí možné použít jako multimediální centrum u televizoru. Kromě kompaktních rozměrů (160,4 x 135,4 x 60 mm) totiž láká zařízení na velice tichý provoz. Místo aktivního ventilátoru bylo použito pasivní chlazení. Ani při maximálním vytížení tak nikdy není nic slyšet.

Podle serveru Tech Power Up najde přístroj uplatnění nejspíše i ve firmách, kde by mohl snadno nahradit několik let staré sestavy, proti kterým bude mít výrazně nižší spotřebu. Na sledování videí, brouzdání po internetu i práci s textovými a tabulkovými editory má totiž výkonu dostatek.

Foto: Axiomtek

Axiomtek eBOX530

Základem je dvoujádrový procesor Intel Atom N2600 s frekvencí 1,6 GHz, který však díky technologii Hyper-threading pracuje jako čtyřjádrový. Ten má k dispozici 2 GB operační paměti. Vybírat je pak možné mezi tradičním pevným diskem (až 160 GB) nebo rychlou SSD jednotkou. Ta má však kapacitu jen 60 GB.

Axiomtek eBOX530 se již nabízí v některých zahraničních obchodech. Cena základního modelu startuje těsně pod hranicí 15 000 korun. V závislosti na kapacitě operační paměti a disku se ale může vyšplhat až ke dvaceti tisícům.

Foto: Axiomtek

Axiomtek eBOX530

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám