Hlavní obsah

Nokia chce trumfnout iPad, vlastní tablet představí na začátku září

Novinky, mif

Už na začátku příštího měsíce by měla podle neoficiálních informací společnost Nokia odhalit svůj první počítačový tablet. Zástupci firmy to podle serveru TechFond plánují v průběhu akce Nokia World v Helsinkách, kde se 5. září představí také nové chytré telefony s mobilní platformou Windows Phone 8. Vlastní tablet by Nokia měla světu ukázat pouhý týden před odhalením iPadu Mini.

Foto: ČTK/AP

Šéf Nokie Stephen Elop

Článek

Spekulace o chystaném tabletu od Nokie se objevily už na jaře. Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude nový tablet vybaven 10palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Qualcomm ARM.

Novinka by se pak měla začít prodávat na konci října, na kdy je naplánován i příchod nového operačního systému Windows 8. Právě tím totiž bude finská konkurence iPadu vybavena. Jak přesně bude tablet vypadat a kolik bude stát, zatím není známo.

Jen týden po Nokia Worldu má vlastní akci naplánovanou také společnost Apple. I na ní by se podle neoficiálních informací měli návštěvníci dočkat nového tabletu – iPadu Mini. S odvoláním na důvěryhodné zdroje o tom informoval server iMore.

„Sedmipalcový iPad Apple ukáže v říjnu, společně s novým iPhonem. Podle našich zdrojů navíc bude cena novinky nastavena agresivně nízko, stejně jako to Apple udělal se svým MP3 přehrávačem v roce 2004 – nenechá naprosto žádný prostor pro konkurenci,“ prozradil šéfredaktor serveru iMore René Ritchie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám