Hlavní obsah

Výrobci letos nabídnou přes sedm desítek ultrabooků

Novinky, mif

První ultrabook byl světu představen teprve před devíti měsíci, přesto už výrobci nabízí zákazníkům po celém světě ke koupi 26 různých modelů. Podle Becky Emmettové ze společnosti Intel se nabídka na trhu ještě v průběhu letošního roku téměř ztrojnásobí.

Článek

„Kromě 26 modelů, které se již prodávají, bylo ohlášeno přes deset dalších systémů od společností Fujitsu, Gigabyte, Lenovo či Acer,“ uvedla Emmettová s tím, že po přičtení různých hardwarových konfigurací by se měla nabídka ultrabooků celkově rozrůst na 75 modelů.

Do konce roku 2012 by měly ultrabooky podle odhadů výrobců dosáhnout 40% tržního podílu mezi laptopy. K jejich rozšíření by mělo přispět i snížení prodejních cen, podle serveru Digitimes klesnou v průměru o 30 %.

Vzhledem k tomu, že jejich průměrná cena se v současnosti pohybuje okolo 22 000 Kč, mohou se zákazníci těšit na ceny mezi 15 a 16 tisíci korunami. Jak moc se ale zlevnění na zahraničních trzích promítne do tuzemských cen, je zatím otázkou. [celá zpráva]

Platformu ultrabooků vymyslela společnost Intel, která zároveň stanovila přesná kritéria, jež musí tyto přístroje splňovat. Ultrabooky se snaží spojit všechny klady netbooků i notebooků do jediného přístroje. Mají kompaktní rozměry i dlouhou výdrž baterie a přitom nabídnou vysoký výkon, který řadě uživatelů u netbooků chyběl. Zároveň mají zabudované speciální funkce, které chrání data při ztrátě nebo odcizení ultrabooku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám