Hlavní obsah

Malé ultrabooky dostanou displeje s Full HD rozlišením

Novinky, mif

Internetem kolují spekulace o tom, že nejnovější generace počítačového tabletu iPad od společnosti Apple se dočká radikálního vylepšení displeje, který bude mít extrémně jemné rozlišení. Ani ostatní výrobci ale nezaostávají. Například společnosti Asus a Acer již nyní pracují na nových ultraboocích, které i přes své kompaktní rozměry nabídnou displeje s vysokým rozlišením.

Foto: Novinky

Asus ZenBook UX21E

Článek

Podle serveru Übergizmo si nové ultrabooky zachovají úhlopříčku 13,3 palců. Rozlišení ale ze stávajících 1366 x 768 obrazových bodů, respektive 1600 x 900 pixelů v případě Asusu, vzroste na Full HD rozlišení, tedy na 1920 x 1080 bodů.

Takto vysoké rozlišení přitom nenabízí v dnešní době ani většina 15palcových laptopů. Ultrabooky s displeji s vysokým rozlišením plánují výrobci představit už v lednu na největším světovém veletrhu spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES).

Na veletrhu bude k vidění 30 až 50 nových ultrabooků. Ty budou samozřejmě i z produkce dalších výrobců, ne jenom od Asusu a Aceru. Už nyní se v kuloárech šeptá o tom, že nové modely chtějí představit například společnosti Fujitsu nebo Dell. [celá zpráva]

Do konce roku 2012 by měly ultrabooky podle odhadů výrobců dosáhnout 40% tržního podílu mezi laptopy.

Reklama

Související témata:

Související články

Prodejci lákají zákazníky na ultrabooky

V reklamních nabídkách obchodů s elektronikou se před Vánocemi začalo objevovat magické slovo ultrabook. Tyto přenosné počítače podle prodejců započnou „novou...

Výběr článků

Načítám