Hlavní obsah

Nejvýkonnější herní notebook od Alienware váží přes šest kilogramů

Novinky, Tomáš Hort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu spotřební elektroniky IFA v Berlíně byly k vidění nové i stávající modely herních notebooků. Nejvíce zaujal inovovaný herní model od společnosti Alienware s názvem M18x. Tento obří notebook o velikosti 18,4" totiž váží v určité specifikaci i více než šest kilogramů. Výkonově dokonce dosahuje na nejlepší běžné herní počítače.

Foto: Alienware, Novinky

Alienware M18x je 18,4 palce velký herní notebook s extrémním výkonem.

Článek

Společnost Alienware je známa výrobou extrémních herních počítačů, a to jak stolních, tak přenosných. Na veletrhu IFA v Berlíně předvedla všechny své modely notebooků. Nejvýraznějším z nich je 18,4" M18x. Jedná se totiž o extrémně velký, extrémně výkonný i extrémně drahý model.

Na první pohled působí jako přehlídka barevných diod. Na přední straně jsou dva podsvícené otvory připomínající oči. I touchpad, klávesnice a panel nad ní svítí všemi barvami.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Zbarvení extrémního modelu M18x je různé, vše však svítí jako o život.

Už z výšky notebooku, která je okolo 5,4 centimetru se dá pochopit, že se nebude jednat o moc mobilní zařízení. Základní verze, tedy ta nejméně výkonná, váží 5,41 kilogramu. Plošné rozměry jsou 43,6 krát 32,2 centimetru.

Pokud vybereme maximální hardwarovou konfiguraci, která čítá mobilní procesor Intel Core i7-2920XM s přetaktovaným Turbo režimem na 4,0 GHz, 32 GB DDR3 1333 MHz operační paměti, 2x 256 GB SSD pevné disky a duální grafickou kartu Nvidia GTX 580M, dostaneme se s váhou přes šest kilogramů a cenou přes 7500 dolarů, což je v přepočtu přibližně 150 tisíc korun.

Samsung a Toshiba představily nové modely

Samsung představil na veletrhu IFA nový model herního notebooku s názvem Samsung Series 7 700G Gamer. Jeho velikost je 17,3" a prodávat se bude v černé barvě.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Samsung Series 7 Gamer má podsvícení klávesnice, touchpadu i ostatních tlačítek laděné do modra.

Podsvícení touchpadu, klávesnice a speciálních herních tlačítek nad ní je modré. Stejně jako modely od Alienware a Toshiby podporuje Gamer 3D zobrazení pomocí aktivních brýlí v rozlišení Full HD 1920 x 1080.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Konektorové osazení nového herního notebooku od Samsungu bude velmi slušné. Na levém boku vidíme dva modré USB 3.0 konektory, nalevo od nich obrazové DiplayPort, HDMI a VGA porty.

Series 7 700G Gamer je vybaven mobilním procesorem Intel Core i7, 8 GB operační paměti a grafickou kartou AMD Mobility Radeon HD 6970 2 GB. Cena takto sestaveného modelu by měla být 1499 liber, což je v přepočtu okolo 45 tisíc korun.

Nový model herního notebooku představila nakonec i Toshiba. Jmenuje se Toshiba Qosmio X770 a ze všech tří dnes představených vypadá nejdecentněji.

Foto: Toshiba, Novinky

Toshiba Qosmio X770 se představuje, stejně jako většina předešlých modelů Qosmio, s červeným nádechem.

Řada výkonných notebooků Qosmio má u Toshiby už nějakou historii a i z testů předchozího modelu víme, že se jedná o kvalitní produkty. V dané řadě je opět možné zvolit si určitou konfiguraci hardwaru. Základní model by měl stát okolo 20 tisíc korun.

Foto: Tomáš Hort, Novinky

Na první pohled vypadá nový herní notebook od Toshiby decentněji než modely od Alienware či Samsungu.

Představovaný model měl až na grafickou kartu stejné parametry jako předchozí Samsung. Procesor Intel Core i7 z nejnovější řady výrobce, 8 GB DDR 3 operační paměti o frekvenci 1333 MHz a 1TB pevný disk. Grafická karta je osazena Nvidia GTX 560M. Rozměr notebooku je 17,3".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám