Hlavní obsah

Počítač ukrytý v klávesnici od Asusu bude stát 12 000 korun

Novinky, Miloslav Fišer

Na veletrhu CeBit v německém Hannoveru představila společnost Asus počítač, který se ukrývá v těle klávesnice. I přes jeho drobné rozměry mu nechybí displej, bezdrátová konektivita a prakticky všechno, co byste hledali u běžné počítačové sestavy. V běžném prodeji by se novinka měla poprvé objevit letos v dubnu v přepočtu za necelých 12 000 korun.

Foto: Novinky

Asus EeeKeyboard PC

Článek

Počítač Asus EeeKeyboard PC se na první pohled nijak výrazně neliší od obyčejné klávesnice, místo numerického bloku kláves však disponuje vestavěným displejem. Ten má úhlopříčku pět palců a je možné jej ovládat dotykem.

Kromě vestavěného displeje je možné k počítači samozřejmě připojit také standardní monitor. To je možné buď pomocí tradičního VGA výstupu, HDMI konektoru, či prostřednictvím unikátního bezdrátového adaptéru. Poslední řešení je vhodné především pokud budete používat EeeKeyboard PC v obývacím pokoji u televizoru.

Foto: Novinky

Asus

Malý displej na klávesnici pak může sloužit pro práci s nejrůznějšími programy, jako jsou například multimediální přehrávače nebo on-line chaty. Zároveň ale může být také použit jako touchpad, případně lze naprogramovat jako multimediální klávesy.

Kompletní konektorová výbava počítače, pomocí níž je možné připojit k sestavě další příslušenství, se nachází na zadní straně. V ní samozřejmě nechybí audio konektory pro připojení mikrofonu a sluchátek, síťové rozhraní, či tři USB porty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám