Hlavní obsah

Policie si došlápla na nelegální weby. Razie proběhla v sedmi zemích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlou razii proti provozovatelům a uživatelům nelegálních internetových stránek provedla minulý týden policie v sedmi evropských zemích. Prohledala 69 bytů a firem a zadržela devět podezřelých. S odvoláním na německý Spolkový kriminální úřad (BKA) o tom informovala agentura DPA.

Foto: Novinky

Článek

Koordinovaná akce se uskutečnila minulé úterý a středu kromě Německa také v Bosně a Hercegovině, Švýcarsku, Francii, Nizozemsku, Litvě a Rusku. Policisté se při akci zaměřili na obchod se zbraněmi, drogami, falšovanými penězi a dokumenty provozovaný prostřednictvím internetových platforem.

Někteří ze zadržených jsou kromě obchodování podezřelí rovněž z toho, že záměrně infikovali cizí počítače škodlivými programy, kradli důvěrná data jako například informace k bankovním účtům a že nabízeli ilegálně streamovací služby či návody na páchání trestných činů.

Hlavním podezřelým je podle německé policie 27letý občan Bosny a Hercegoviny, který je od minulé středy ve vazbě. Od roku 2012 hrál údajně klíčovou roli při provozu nelegálních stránek. Tři Němce a dva Syřany, kteří s ním spolupracovali, zadrželi policisté v Německu. Zabavili u nich množství počítačů a zbraní, celkem téměř 40 kilogramů drog a značnou hotovost.

Reklama

Výběr článků

Načítám