Hlavní obsah

Hackerská skupina Anonymous začala zveřejňovat totožnost členů Ku-klux-klanu

Novinky, Jan Potůček, Eset.cz

Osobní údaje tisícovky členů Ku-klux-klanu začala uvolňovat na internet hackerská skupina Anonymous. Vygradovala tak svoji kampaň proti této utajované organizaci ve Spojených státech, která už desítky let hlásá nadřazenost bílé rasy nad ostatními Američany a je přímo odpovědná za desítky rasově motivovaných vražd.

Foto: wikimedia.org

Ilustrační foto

Článek

K soukromým informacím členů Ku-klux-klanu se hackeři dostali prostřednictvím jejich účtu na sociální síti Twitter. „Sledovali jsme vás už delší dobu a jsme přesvědčeni o tom, že je potřeba uplatnit větší transparentnost na vaše organizační buňky. Jste víc než zločinci. Jste víc než extremisti. Jste víc než nenávistná skupina,“ napsali Anonymous v prohlášení určeném Ku-klux-klanu.

Anonymous jsou přesvědčeni, že Ku-klux-klan je třeba vnímat jako teroristickou organizaci a k jako takové se k ní má veřejnost chovat. „Jsou to teroristé, kdo skrývá svou totožnost a infiltrují společnost na všech úrovních. Soukromí Ku-klux-klanu v kyberprostoru již neexistuje,“ konstatovala hackerská skupina.

Členům Ku-klux-klanu vzkázala: „Téměř 200 let jste měli na rukou krev. Můžete pokračovat v porušování občanských práv, dopouštět se násilných trestných činů a získávat další lidi k páchání násilí. Můžete se snažit zastrašit nebo eliminovat ty, co jsou odlišní a co se vám z jakéhokoli důvodu nelíbí. (…) My říkáme dost!“

Je potřeba veřejně mluvit o řešení
Anonymous

Americké vládě Anonymous vzkázali, že by neměla vystavovat své občany nenávistým útokům malé skupiny vyvolených, která beztrestně porušuje právní předpisy. „Je potřeba veřejně mluvit o řešení,“ dodali.

Ku-klux-klan vznikl po občanské válce Severu proti Jihu v americkém městě Pulaski ve státě Tennessee. Jeho prvními členy byli vysloužilí veteráni jižanské armády a několik mladých bělochů z místní honorace. Organizace se rozhodla bojovat proti výsledku občanské války, v níž byly jižní státy USA poraženy a federální vláda zrušila na celém území otrokářství. Členové Ku-klux-klanu se rozhodli všemi prostředky bránit zrovnoprávnění postavení černochů.

Činnost tajné organizace ke konci 19. století slábla, znovu se Ku-klux-klan aktivoval až po první světové válce, kdy se kromě černochů postavil i proti komunistům a všem přistěhovalcům. Na jihu USA patřili mezi příznivce bojůvek Ku-klux-klanu i místní policisté a politici. Bílé roucho s kápí, které je typickým znakem Ku-klux-klanu, organizace převzala z hábitu španělských kněží, kteří v takovém oblečení prováděli pohřební slavnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám