Hlavní obsah

Windows mají kritické trhliny, varoval Národní bezpečnostní tým

Novinky, mif

Národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ varoval před kritickými bezpečnostními trhlinami, které obsahuje operační systém Windows. Microsoft však již pro tyto chyby vydal záplaty, uživatelé by tak s jejich instalací neměli v žádném případě otálet.

Foto: Microsoft

Trhliny jsou obsaženy ve všech podporovaných verzích Windows.

Článek

„Microsoft uvolnil 11 bezpečnostních záplat k opravě zranitelností ve Windows. Některé z nich mohou vést k eskalaci privilegií, DoSu, vzdálenému spuštění kódu, úniku dat a obcházení bezpečnostních opatření,“ varoval Pavel Bašta, bezpečnostní analytik CSIRT.CZ, který je provozován sdružením CZ.NIC.

Trhliny, které jsou obsaženy ve všech podporovaných verzích Windows, tedy mohou útočníci zneužít k tomu, aby na cizí počítač propašovali libovolný škodlivý kód nebo získali přístup k citlivým datům uloženým na pevném disku. „Doporučuje se co nejdříve provést potřebné updaty,“ doplnil Bašta.

Kritické chyby, které mohou být zneužity stejným způsobem, obsahuje také kancelářský balík Microsoft Office a webový prohlížeč Internet Explorer.

Pro všechny produkty amerického softwarového gigantu je možné záplaty stahovat prostřednictvím automatických aktualizací, nebo manuálně z prostředí služby Windows Update.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám