Hlavní obsah

Počítače v Evropě ohrožují viry na podvodných a napadených webech

Novinky, mif

Každých pět počítačů ze sta se v Evropě nakazilo virem ScrInject.B, který se stal v minulém měsíci nejrozšířenější hrozbou na síti. Tento nezvaný návštěvník se vyskytuje na podvodných a napadených webových stránkách a automaticky stahuje po jejich návštěvě do počítače další viry, varovala antivirová společnost Eset.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Druhou nejrozšířenější hrozbou v Evropě byl v září Iframe.B (3,76 %). Ten přímo spolupracuje se škodlivým kódem ScrInject.B, protože přesměrovává internetové stránky na podvodné weby. Právě na nich se hojně tento virus vyskytuje.

Foto: Eset

Nejrozšířenější evropské hrozby (září 2012)

Třetí příčka v evropských virových statistikách patří směsi škodlivých kódů INF/Autorun (3,53 %), která je již pět měsíců za sebou nejrozšířenější hrozbou vůbec. Nezvaný návštěvník se šíří přes vyměnitelná média, jako jsou pevné disky a USB flashky.

Foto: Eset

Nejrozšířenější celosvětové hrozby (září 2012)

Co se celosvětových statistik týče, v nich kraluje INF/Autorun (4,87 %) následovaný hrozbami ScrInject.B (4,45 %), Iframe.B (3,62 %) a Conficker (2,98 %). V první desítce se ještě umístily viry Sirefef, JS/Iframe, Dorkbot, Qhost, TrojanDownloader či Sality. Jejich podíl se pohyboval v rozmezí 1,29 až 2,13 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám