Hlavní obsah

Platit se dá iPhony i chytrými hodinkami. Apple Pay je už i v Česku

Právo, Martin Procházka

Majitelé iPhonů či chytrých hodinek Apple Watch mohou od úterý svými přístroji bezkontaktně platit u obchodníků. Službu Apple Pay budou moci využít, pokud jsou klienty finančních institucí, mezi něž patří Česká spořitelna, Komerční banka, Moneta Money Bank, Air Bank nebo mBank, či služby Twisto.

Foto: mif, Novinky

Apple Pay na chytrých hodinkách Apple Watch.

Článek

Služba Apple Pay je k dispozici pro chytré telefony iPhone SE nebo iPhone 6 a novější. Platby umožňují také všechny modely Apple Watch. Pro použití je třeba přidat platební kartu do aplikace Wallet, to provedete naskenováním karty a zadáním kontrolního CVV kódu ze zadní strany karty.

U nižších částek není, podobně jako u bezkontaktních platebních karet, vyžadováno zadání PIN kódu. O citlivá data se obávat nemusíte, obchodník nedostane údaje o vašich platebních kartách, protože se při platbách používá virtuální karta vytvořená při nastavení Apple Pay. Hodinkami můžete platit, i když iPhone nemáte u sebe.

Foto: Novinky

Funkci Apple Pay mohou lidé využít také na iPhonech.

Jak uhradit nákup

Placení je jednoduché. U telefonů, jež odemykáte čtečkou prstů, podržíte prst na čtečce a přiložíte ji k bezkontaktnímu terminálu. Pokud telefon odemykáte skenem obličeje, zmáčknete dvakrát zapínací tlačítko a potom displej namíříte na obličej. Poté telefon přiložíte k terminálu. U hodinek stačí dvakrát zmáčknout zapínací tlačítko a umístit je k terminálu.

Platit lze i online třeba s vybranými počítači MacBook nebo tablety iPad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám