Hlavní obsah

Největší německá bitcoinová burza na nákupech. Pořídila si celou investiční banku

Novinky, mif

Jak velký byznys představují kybernetické měny, dokazuje největší německá bitcoinová burza Bitcoin.de. Ta za posledních pár let získala takový kapitál, že mohla pohltit celou investiční banku Tremmel. Sluší se přitom připomenout, že společnost Bitcoin Group SE stojící za burzou Bitcoin.de začínala – stejně jako mnoho kryptoměnových fanoušků – takřka od nuly.

Foto: Novinky

Burza Bitcoin.de

Článek

Oba subjekty detaily akvizice tají. Zástupci společnosti Bitcoin Group SE nicméně alespoň naznačili, že za investiční banku zaplatili sedmicifernou částku v eurech. Teoreticky se tak hodnota transakce může pohybovat v rozmezí 23 milionů až 230 milionů korun, spíše by však mělo jít o desítky milionů.

Koupě investiční banky je pro bitcoinovou burzu daleko důležitější krok, než by se mohlo na první pohled zdát. Burza díky tomu získala vlastní bankovní licenci, díky čemuž se může přesunout z virtuálního prostředí jedniček a nul do skutečného světa.

Společnost nyní díky bankovní licenci může například začít v Německu provozovat bankomaty zaměřené speciálně na kybernetické měny.

Jedna z nejbezpečnějších burz

Bitcoin.de patří k největším kryptoměnovým burzám nejen v Německu, ale napříč celou Evropou. Na rozdíl od celé řady konkurentů je regulovaná německým státním finančním ústavem BaFin, díky čemuž patří k nejbezpečnějším burzám.

Koupě investiční banky Tremmel dovolí společnosti Bitcoin Group SE, potažmo burze Bitcoin.de, rozšířit pole své působnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám