Hlavní obsah

CES 2018: Největší počítačový veletrh postihl výpadek proudu

Novinky, mif

V americkém Las Vegas je v plném proudu největší veletrh spotřební a výpočetní techniky na světě CES 2018. Letošní ročník ale poznamenal velký výpadek proudu, který se dotkl hlavního výstaviště. Trval několik hodin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Veletrh elektroniky CES v Las Vegas postihl výpadek prouduVideo: Reuters

 
Článek

K výpadku došlo okolo 11. hodiny tamního času, načež výstaviště „zalila tma“, jak glosují zahraniční média. Ta totiž poukazují na to, že podobné poruchy se nevyhýbají ani výstavám, kde se mají demonstrovat největší pokroky v technologickém světě. Ale to se dělá bez proudu jen velmi těžko…

Na výstavišti bylo okamžitě spuštěno nouzové osvětlení, které bylo poháněno záložními zdroji energie. Celá řada expozic však nefungovala, protože generátory nebyly schopny dodávat dostatečný proud pro provoz všech křídel výstaviště.

Výpadek trval tři hodiny

Hlavní část výstaviště se podařilo opět zprovoznit po několika desítkách minut. Celou výstavní plochu však až okolo 14. hodiny, tedy až po třech hodinách.

Organizátoři veletrhu uvedli, že výpadek byl způsoben nezvykle silnými dešti, které porušily elektroinstalaci o den dříve. Sluší se připomenout, že jinak ve slunné Nevadě prší intenzivně jen velmi výjimečně.

CES je největší výstavou svého druhu. Pravidelně na ní prezentují své novinky desetitisíce výrobců, přičemž akci zpravidla navštíví více než čtvrt miliónu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám