Hlavní obsah

V pátek odstartuje vysílání Televize Seznam

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Seznam.cz spustí tento týden vlastní televizní vysílání. Televizi Seznam bude možné naladit od pátku kdekoli v Česku, a to prostřednictvím digitálního pozemního vysílání, kabelu, satelitu a také prostřednictvím IPTV. Nová stanice bude nabízet zpravodajství i zábavu, stavět chce na originálním obsahu od známých českých tvůrců.

Seznam spouští své televizní vysílání Video: Novinky

 
Článek

„Ke spuštění vlastního televizního kanálu nás vedl fakt, že v Seznamu vyrábíme spoustu kvalitního videoobsahu. Vedle Seznam Zpráv a Stream.cz tak přidáváme další platformu, na které ho lidé mohou sledovat,“ řekl Pavel Zima, místopředseda představenstva a ředitel pro exekutivu a komunikaci společnosti Seznam.cz.

Ten zároveň zdůraznil, že česká internetová jednička začala uvažovat o vlastním televizním kanále teprve v létě loňského roku. „Víme, že i přes půlroční tvrdou a usilovnou práci na něm bude i nyní stále co vylepšovat. Nechceme ale další rok vysílat takzvaně do zdi, když víme, že kvalita obsahu je na takové úrovni, že si ho můžeme dovolit pustit mezi diváky,“ doplnil Zima.

Nonstop vysílání

Televize Seznam bude vysílat 24 hodin denně. Bude kombinovat aktuální zpravodajství a autorské pořady. „Vsadili jsme na původní český obsah, který diváci najdou jen u nás,“ prohlásil Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a TV.

„Formát naší televize se odlišuje od tradičního modelu zpravodajských stanic, v programu se střídají živá interaktivní studia a kvalitně, do hloubky zpracované příběhy, fenomény a kauzy ve formě delších pořadů,“ doplnil Unger.

Foto: Seznam.cz

Jedno ze studií Televize Seznam

Ten zároveň přiblížil programové schéma nového televizního vysílání. „Denně od 18:00 hodin nabídne Televize Seznam analytické Večerní zprávy, politicko-ekonomický Duel a magazíny o dění ve sportu a světě slavných,“ konstatoval Unger.

„Večerní prime-time vyplní premiéry pořadů z dílny Seznamu. Pondělí patří osobnostem, úterý kauzám a reportérům, středa kontaktním pořadům s diváky. Ve čtvrtek se bude stanice věnovat byznysu a datovým analýzám, pátek přinese portréty slavných. O víkendu diváky čekají zábavné pořady a seriály z dílny Stream.cz,“ řekl Unger.

Foto: Seznam.cz

Večerní programové schéma

Digitál, satelit i kabel

Televize Seznam bude dostupná na 100 procentech území České republiky prostřednictvím terestriálního vysílání Českých Radiokomunikací.

Více než dva milióny lidí ji pak budou moci naladit prostřednictvím partnerských poskytovatelů, jako jsou například UPC, Skylink, O2 TV, DigiTV, T-Mobile TV a patnáct dalších. Naladit novou televizní stanici Seznamu je tedy možné stejně jako řadu dalších tradičních stanic.

V terestriálním vysílání poběží vedle Televize Seznam i upravená HbbTV aplikace, ve které lidé najdou vybrané pořady Seznam Zpráv i seriály a pořady Stream.cz. O té se více dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám