Hlavní obsah

Stovky lidí se nemohly přihlásit k Facebooku. A to i z Česka

Novinky, mif

Problémy s dostupností svých služeb musel řešit od středečního dopoledne Facebook. Stovky uživatelů totiž hlásily, že je tato sociální síť na jejich přístrojích nedostupná. Podle všeho se to však týkalo pouze lidí, kteří se připojovali prostřednictvím webového prohlížeče Google Chrome.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První uživatelé začali výpadky hlásit ve středu mezi 10. a 11. hodinou. Přes poledne však počet stížností začal dramaticky narůstat, okolo 14. hodiny se již k Facebooku nemohlo připojit více než 1600 lidí.

Z analýzy serveru Downdetector.com, který monitoruje nedostupné internetové služby, vyplynulo, že nejvíce hlásili problémy s připojením uživatelé z Evropy, a to včetně Česka. Stejně tak se ale s výpadky potýkali Američané, Australani či například Japonci.

Foto: downdetector.com

Mapa zemí, kde měli lidé nejčastěji problémy s přístupem k Facebooku

Ukázalo se také, že problémy s připojením měli pouze ti jedinci, kteří využívají internetový prohlížeč Google Chrome. Z prohlížečů Internet Explorer, Edge či Firefox se dalo připojit bez jakýchkoliv problémů.

Co problémy s připojením z Chromu způsobilo, zatím zástupci Googlu ani Facebooku neprozradili. Okolo 15. hodiny však Facebook začal celé řadě uživatelů fungovat i z tohoto webového browseru.

V případě, že by se problémy s nedostupností služeb opakovaly, mohou se k sociální síti Facebook uživatelé Chromu připojit z jiného prohlížeče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám