Hlavní obsah

Zlatý padák podle Yahoo? Jeho šéfka by při prodeji firmy dostala 1,3 miliardy korun

Generální ředitelka americké internetové společnosti Yahoo Marissa Mayerová obdrží odstupné 55 miliónů dolarů (1,3 miliardy Kč), pokud přijde o místo v důsledku prodeje podniku. Vyplývá to podle serveru BBC ze zprávy pro regulační úřad. Společnost Yahoo nedávno vyzvala potenciální zájemce k předložení předběžných nabídek na její základní internetové aktivity i na asijská aktiva.

Foto: Profimedia.cz

Šéfka Yahoo Marissa Mayerová

Článek

Základní internetové aktivity Yahoo zahrnují například webový vyhledávač nebo elektronickou poštu. Už delší dobu se potýkají s problémy a Mayerové se ani po více než třech letech ve funkci nepodařilo dosáhnout obratu v hospodaření podniku.

V letošním prvním čtvrtletí vykázala firma čistou ztrátu 99 miliónů dolarů po zisku 21 miliónů dolarů ve stejném období loňského roku. Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně propadly o 11 procent na 1,1 miliardy dolarů.

Mayerová si v loňském roce vydělala 36 miliónů dolarů. Její plat tak klesl z více než 42 miliónů dolarů v roce 2014, píše BBC.

Yahoo patří ve svém oboru k průkopníkům a na konci 90. let to byl dominantní poskytovatel e-mailových účtů zdarma. Firmu ale později dohnala a nakonec i předehnala konkurence. Její tržby dosáhly maxima v roce 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám