Hlavní obsah

T-Mobile nabídne televizi přes internet. Fungovat bude i na mobilech

Novinky, mif

Společnost T-Mobile bude zákazníky lákat na novou službu, nabídne jim příjem televizního vysílání přes internet. To bude možné pomocí speciálního set-top-boxu na klasických televizorech, ale také na dalších mobilních zařízeních, jako jsou chytré telefony a počítačové tablety. Podobnou službu již má ve své nabídce konkurenční O2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Růžový operátor bude nabízet v rámci své nové služby T-Mobile TV tři tarify, které se budou lišit podle počtu kanálů. Základní bude mít 70 programů, zbývající dva pak 100 a 130 kanálů.

Pro všechny stanice bude k dispozici funkce zpětného zhlédnutí. To jinými slovy znamená, že uživatelé budou moci sledovat pořady až 48 hodin po odvysílání. Ukládat je možné pořady do délky až 120 hodin, přičemž dostupné budou pod uživatelským účtem maximálně 30 dní.

Chybět by neměl ani přístup do tzv. videotéky, kde si bude možné půjčovat filmy. K tomu je ale zapotřebí podle informací výrobce stabilní a neomezené připojení, což platí i o provozu samotné služby. Přístup k internetu může být od libovolného operátora, ale musí mít rychlost alespoň 5 Mb/s.

Nejlevněji za 399 Kč měsíčně

Novou službu bude růžový operátor spouštět 4. dubna. Případní zájemci za základní tarif se 70 programy zaplatí 399 Kč měsíčně, dvě obsáhlejší nabídky se 100 a 130 kanály pak vyjdou na 499 Kč a 899 Kč měsíčně.

Pro sledování T-Mobile TV na klasických televizorech je potřeba speciální set-top-box, který půjde pořídit už za 1 Kč. Uživatel se ale musí upsat operátorovi na 23 měsíců a za každý z nich pravidelně platit částku 100 Kč. Jde tedy o jakousi formu splátek, dohromady vyjde set-top box na 2301 Kč. To je pořád ale levnější než v případě pořízení bez závazku – v takovém případě set-top-box vyjde na 2999 Kč.

Prakticky na zcela totožném principu funguje také konkurenční O2 TV, kterou je možné přes internet přijímat od loňského prosince. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám