Hlavní obsah

New York chce nejrychlejší a největší městskou síť wi-fi. Bude zadarmo

– New York

Město New York chce mít největší a nejrychlejší obecní síť wi-fi na světě. Připojení rychlostí jeden gigabit za sekundu bude k dispozici zdarma prostřednictvím 7500 tzv. hotspotů umístněných na místech bývalých telefonních budek. Síť nyní pro město buduje konsorcium LinkNYC. Informuje o tom list Financial Times.

Foto: Profimedia.cz

Služba je v New Yorku určena hlavně turistům. Možnost připojit se přímo z bytu ale budou mít i lidé, kteří v blízkosti kiosků bydlí.

Článek

Rychlost připojení nové sítě má být zhruba dvacetkrát vyšší, než je současná rychlost běžného širokopásmového připojení v New Yorku. První z kiosků se představuje již dnes na Third Avenue. V každém kiosku bude také hands-free telefon, tablet s Androidem pro prohlížení internetových stránek a dvě digitální obrazovky, které budou zobrazovat reklamu. Příjmy z reklamy mají službu financovat.

LinkNYC plánuje do konce července instalovat ve městě dalších 500 kiosků. Síť má být dostupná ve všech pěti městských obvodech a LinkNYC doufá, že celou síť dokončí do osmi let. Do výstavby sítě plánuje investovat zhruba 200 miliónů USD (pět miliard Kč).

Služba je určena hlavně turistům. Možnost připojit se přímo z bytu ale budou mít i lidé, kteří v blízkosti kiosků bydlí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám