Hlavní obsah

Část Prahy pohltí digitální tma kvůli plánované výluce

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve středu bude na žižkovském vysílači prováděna pravidelná kontrola a údržba vysílače, anténních systémů, energetiky a vysílací technologie. Část Prahy se kvůli tomu na několik hodin ponoří do digitální tmy. Informovali o tom zástupci Českých radiokomunikací (ČRa), kteří se o provoz vysílače starají.

Foto: Archiv Novinky

Odstávka se bude týkat nejen televizního, ale také rozhlasového vysílání.

Článek

Odstávka digitálního televizního vysílání potrvá od středy 6.00 do 15.00. „Z vysílače Praha-město nebude v době odstávky vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov a multiplex 3 s programy Prima Love, Prima ZOOM, Óčko, Óčko Gold, TV Active, Sport 5, Šlágr TV a ČT:D/art. Výluka se týká i regionálního multiplexu 12 a regionálního multiplexu 8,“ uvedli zástupci ČRa.

Zároveň bude probíhat také údržba rozhlasové části vysílače. Údržbové práce na ní začnou pět minut po půlnoci a budou trvat až do pěti hodin ráno. „Toto se dotkne stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 94,6 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 105,0 MHz, ČRo Regina na frekvenci 92,6 MHz, Frekvence1 na frekvenci 102,5 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 96,6 MHz a Rádio City na frekvenci 93,7 MHz,“ stojí v prohlášení ČRa.

V udávaných časech tak televizní a rádiový signál naladí pouze lidé, kteří přijímají signál z vysílače Cukrák. Těch se výluka netýká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám