Hlavní obsah

Rekordní tržby Amazonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Tržby největšího světového internetového obchodu Amazon vzrostly ve 4. čtvrtletí o 15 procent na 29,3 miliardy dolarů (718 miliard korun). Firma to oznámila v pátek.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Právě čtvrté čtvrtletí je v souvislosti s vánočními nákupy klíčovým obdobím, kdy firma vydělává přibližně třetinu svých celoročních příjmů.

Pokud by se do tržeb nepromítl výrazný růst kurzu dolaru, který snižuje zahraniční příjmy amerického obchodu, vzrostly by o 18 procent. Čistý zisk firmy ale v kvartálu poklesl na 214 miliónů dolarů z 239 miliónů za stejné období o rok dříve.

Amazon předčil očekávání analytiků díky vysokému zisku na akcii, který činil 45 centů oproti odhadovaným 17.

Akcie firmy v prodlouženém obchodování vzrostly o devět procent.

Google rostl méně, než se očekávalo

Příjem americké internetové společnosti Google stoupl ve 4. čtvrtletí o 15 procent a dosáhl 18,1 miliardy dolarů (443,5 miliardy korun). Kvůli nižšímu růstu zisků z reklamy, která tvoří značnou část výdělků společnosti, byl příjem nižší, než očekávali analytici. Odhadovali, že příjmy internetové firmy dosáhnou 18,46 miliardy dolarů. Ve stejném období minulého roku utržil Google 15,71 miliardy USD.

Akcie firmy v prodlouženém obchodování klesly o 3,5 procenta na 493 dolarů za kus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám