Hlavní obsah

Mapy.cz se připravily na milovníky zimních sportů

Novinky, mif

Společnost Seznam.cz ve čtvrtek odhalila aktualizovanou zimní mapu na svém portálu Mapy.cz. Návštěvníci na ní naleznou nové vleky, lanovky i běžecké tratě. Stejně tak ale milovníci zimních sportů mohou využít podrobný informační servis přímo ze ski areálů.

Foto: Seznam.cz

Zimní mapa na portálu Mapy.cz

Článek

Změny jsou na zimní mapě patrné na první pohled. „Už na první přiblížení uživatelé uvidí jednu zásadní změnu, a sice ikony zastupující ski areály. Ty pomocí zelené a červené barvy ukazují, zda je dané místo v provozu, či nikoliv,“ řekl Martin Fuks, senior produkt manažer Mapy.cz.

Z informačního servisu u jednotlivých lyžařských areálů pak lidé vyčtou délky sjezdových a běžeckých tratí, vleků i lanovek, ale také aktuální teplotu či výšku sněhu.

Foto: Seznam.cz

U jednotlivých lyžařských areálů jsou k dispozici podrobné informace.

Na vybrané lokality se navíc mohou podívat přes internet prostřednictvím webové kamery umístěné přímo v areálu. „Lidem tak nabídneme širokou paletu informací o místě, kam se chystají vyrazit,“ doplnil Fuks.

Mezi novinkami nechybí ani vypsání názvů lyžařských rozcestníků na běžeckých tratích nebo barevné znázornění nížin (do 350 m n. m.), kde se sníh dlouho neudrží. „Na leden jsme si ještě připravili doplnění informací o stavu udržovaných lyžařských stop v jednotlivých regionech, aby i běžkaři měli v mapě aktuální informace,“ uzavřel Pavel Žemlík, manažer kartografické redakce.

  • Zimní mapu si můžete prohlédnout zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám